Nyomoznak a bozótvágó késsel rendőrre támadó férfi ügyében

 

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre vasárnap – közölte a Központi nyomozó Főügyészség vezetője.

Keresztes Imre főügyész közleményében felidézte: július 14-én a késő délutáni órákban egy Abdán élő nő mentőt hívott a felnőtt fiához, akit a lakáshoz kiérkező mentősök a férfi agresszív magatartása miatt nem tudtak megvizsgálni, ezért rendőri segítséget kértek.

A helyszínre kiérkező rendőrpáros bement a lakásba, ahol a férfi egy körülbelül 40 centiméter élhosszúságú, kiélezett bozótvágó késsel rájuk támadt. A rendőrök ezért kimentek a lakásból, ahol az egyikük a bejárat előtti részen a földre esett, mire a férfi a bozótvágóval a fején megütötte, megvágta.


Mivel a férfi a földön fekvő és sérült rendőrre ismét le akart sújtani, a rendőrpáros másik tagja a szolgálati fegyverével három lövést adott le rá. A férfi a helyszínen elhunyt.

A főügyész közölte: a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt nyomozást rendelt el, amelynek feladata a tényállás teljes körű felderítése.