Testőrnek adta ki magát egy szállodákat átverő csaló

 

A 48 éves férfi szállodákban tartott terepszemlét, mint személyi testőr, azonban mindig fizetés nélkül távozott. A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták a minap.

Egy hajdúszoboszlói hotel alkalmazottja április 17-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy férfi több napot is a szállodájukban vendégeskedett, azonban fizetés nélkül távozott – közölte a rendőrség oldalán.

A rendőrök azonosították a 48 éves férfit, akiről kiderült, hogy bejelentkezett egy másik hajdúszoboszlói hotelba is. Az egyenruhások még a hotelszobában április 30-án elfogták a drégelypalánki férfit, akit gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

IMG_1290_0

A nyomozás adatai szerint a férfi személyvédelmi szakembernek adta ki magát és azt mondta az alkalmazottaknak, hogy a védett személyek megérkezése előtt terepszemlét tart. A gyanúsított gondosan odafigyelt arra, hogy minél hitelesebb legyen a karaktere. Igazolványt mutatott az ott dolgozóknak, valamint a szállodák helyiségeit is szemügyre vette biztonságtechnikai szempontból, sőt egy gáz-riasztó pisztoly is volt az oldalán.

A férfi elfogásakor a nyomozók lefoglalták a nála lévő pisztolyt is. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint több, hasonló jellegű bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított vele szemben büntetőeljárást.