Rétvári: A kistelepülések fontos fejlesztéseire is jut a forrásokból

 

A magyar gazdaság erősödését mutatja, hogy a kistelepülések fontos fejlesztéseire is jut a forrásokból, Vácdukára az elmúlt két évben 215 millió forint kormányzati támogatás érkezett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön a Pest megyei településen.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a vácdukai Sportpark, valamint a focipálya-kivilágítás, továbbá a gyalogátkelőhely és járdaszakasz hármas átadási ünnepségén azt mondta, egy ország erősödését az is mutatja, ha hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre a kisebb településein is a helyi közösségnek fontos fejlesztéseket tud átadni.

Hozzátette, az elmúlt két évben Vácdukára érkezett kormányzati támogatásból 80 millió forintot az általános iskola, az egészségház és a polgármesteri hivatal külső megújítására fordítottak, 11,5 millió forintot járdafejlesztésre, 48 millió forintot a belterületi utak fejlesztésére, 50 millió forintot a minibölcsőde létrehozására, majd bővítésére.


A Magyar falu program keretében pedig a művelődési ház felújítására 19,5 millió forint, a görög katolikus egyházközség közösségfejlesztő programjaira 6,1 millió forint érkezett a településre – fűzte hozzá Rétvári Bence.

A sportpark és a focipályavilágítás fejlesztéséről szólva az államtitkár elmondta, hogy a beruházást az önkormányzat, a Dunakanyar Utánpótlás Klub és a Focisuli Közhasznú Alapítvány együttműködésében sikerült megvalósítani.

Az önkormányzat az önrészt adta, a többi forrást pedig a tao-pénzekből tudta a két sportszervezet lehívni – tette hozzá.