A legjobb európai úti cél címre aspirál Budapest

 

Ismét lehet szavazni a legjobb európai úti cél címre február 5-ig, amelyen Budapest tavaly debütált és rögtön a nyolcadik helyet szerezte meg.

Egy éve a legjobb tíz közé került Budapest a European Best Destination legjobb európai úti cél szavazásán, amely már 11. éve mutat utat a világutazóknak. Budapest tavaly debütált a versenyen és rögtön a nyolcadik helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve összesen 17 745 szavazattal. Tavaly Wroclaw nyerte el az első helyet – emlékeztetett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

Közölték, a BFTK, mint a magyar főváros turisztikai szervezete, partnereivel szoros együttműködésben hosszú ideje azon dolgozik, hogy Budapest történelmi látnivalóit, virágzó gasztronómiáját, termál vizeit és vibráló kulturális életét minél szélesebb körű utazóközönséggel ismertesse meg. A húsz versenyző közé jelölés után, most a közönségszavazás következik.

Szavazz Budapestre_EBD_01

Kiemelték, Budapest az Európa Sportfővárosa 2019 címet viseli idén, s azt szeretnék, ha közösen még egy nívós európai címet szerznénk a város számára. Január 15. és február 5. között bárki szavazhat és segíthet, hogy a termálfürdők és a fesztiválok városa ne csak a szívünkben, de a European Best Destination szavazásán is az első helyre kerüljön.

Csak egy kattintás az alábbi linken Budapestre.

A szavazás február 5-ig tart, hetente egyszer lehet egy IP címről szavazni. A legjobb desztinációk egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos social media felületen és utazási portálon – a nyertes úti célra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően.