Húsvétkor is szárnyal a játékkereskedelem

 

A magyar szülők idén jellemzően három-ötezer forintot költenek gyermekenként játékra húsvétkor, ilyenkor a hasznosság, az ár és a minőség vezérli a választást.

A vásárlási láz a húsvét előtti héten tetőzik, átlagosan bruttó 8600 forintos online és 5700 forintos áruházi kosárértékkel. A Regio Játék mintegy háromezer, 14 éven aluli gyermeket nevelő szülő megkérdezésével zajló felmérése szerint idén húsvétkor jellemzően 3000-5000 forintot (29%) költenek a szülők játékra. A válaszadók egynegyede több mint ötezer forintot, egyötöde 2000-3000 forintot szán az ajándékra gyermekenként.

„Forgalom szempontjából a húsvét az év második legerősebb időszaka, a teljes forgalom mintegy tíz százalékát teszi ki a közelgő ünnep. A vásárlási láz nagyjából a nagypéntek előtti héten tetőzik, ilyenkor az átlagos kosárérték online bruttó 8600 forintra, hagyományos áruházi beszerzéskor 5700 forintra emelkedik” – ismertette a trendeket Gyaraki Dávid, a Regio Játék marketingvezetője.

REGIÓ Játéküzlet

A szülők évről évre egyre inkább olyan játékot választanak, amelyek a kreativitást, a szellemi fejlődést segítik
(Fotó: MTI)

A felmérés alapján a szülőktől és nagyszülőktől elsősorban édességet (80, 85%) és játékot (69, 57%) kapnak a gyerekek. Ezeken felül pedig míg az édesanyák inkább a könyveket (57%), addig a nagyszülők a perselyt gyarapítják: minden harmadik fiatal számíthat egy kis zsebpénz-kiegészítésre.

Bővebben a témáról itt  olvashat.