Ingyenes képzés, magas fizetés

 

Egy sikeres videópályázattal ingyen juthatnak magas fizetést ígérő képzettséghez az érdeklődők a Reaktorlabs Talent programjának segítségével.

A Reaktorlabs tehetséges, kifejezetten hátrányos helyzetű, vidéken élő fiatalokat keres, akik önerőből nem tudnák megfizetni egy négy és fél hónapos szoftverfejlesztői tanfolyam költségeit. Tőlük egy kétperces videót várnak, amelyben kifejthetik, hogy miért ők a legalkalmasabbak arra, hogy részt vegyenek egy ingyenes programozóképzésen.

A jelentkezők közül a legjobbak térítésmentesen végezheti el a Reaktorlabs következő 18 hetes szoftverfejlesztői tanfolyamát, amelynek keretében szállást és teljes ellátást is kapnak. A Talent programmal a nehezebb körülmények között élő vidéki fiataloknak szeretnének esélyt adni egy piacképes szakma megszerzéséhez. A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a programban korábban részt vett egyik fiatal ma már a T-Systemsnél dolgozik.

Komoly munkaerőhiány van a szektorban

Közismert, hogy az IT-szektor továbbra is ki van éhezve a tehetséges, tettre kész munkaerőre, ráadásul ezen a területen jóval az átlag feletti fizetés érhető el. Sokan ódzkodnak a programozástól, mondván, nem nekik való, korábban teljesen mást tanultak, vagy más területen dolgoztak, ráadásul sem több évük, sem pénzük nincs arra, hogy megfelelő képzettséget szerezzenek, amivel könnyedén munkát találhatnak. A Reaktorlabs azonban lehetőséget nyújt arra, hogy viszonylag rövid idő alatt, kedvező fizetési feltételek mellett használható tudást adjon a jelentkezőknek.

Stockphoto - programozó - rendszergazda - internet - web - informatikus

Gyakorlatorientált az ingyenes programozói képzés (Stockphoto)

A programozó képzés célja, hogy tanfolyamával egy olyan valós alternatívát nyújtson, amelynek segítségével a végzett hallgatók fel lesznek vértezve a szakmában való elinduláshoz szükséges tudással és képességekkel, és a sikeres végzést követően a hazai piacon való elhelyezkedést is támogatja. Az intenzív, napi nyolcórás oktatás rendkívül gyakorlatorientált, ráadásul a hallgatókat egy coach is segíti, akivel különböző készségeket fejlesztenek, például prezentációs technikákat, illetve a hatékony csapatmunkához szükséges szemléletet.

Bővebben a témáról itt olvashat.