Pintér Sándor: A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

 

Kedden felavatták a karcagi rendőrkapitányság új épületét, csaknem egymilliárd forintos beruházás valósult meg. A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja, a rendőrség eredményes munkája nélkül nem tud fejlődni a közösség – hangoztatta Pintér Sándor belügyminiszter kedden Karcagon.

A csaknem egymilliárd forintos beruházás szép példája a helyi közösség, a városvédők és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) összefogásának – tette hozzá.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a helyiek minősítése alapján kiváló a kapitányság illetékességi területének közbiztonsága: a helyben élők, a többi között intézményvezetők az ötös skálán 4,7-es szintre értékelték a térség biztonságát, ami országosan is kiemelkedő eredmény. Ezt alátámasztják a rendőrség statisztikai adatai is, hiszen a térségben kevés a bűncselekmény és magas a felderítési mutató – mondta.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz), Urbán Zoltán László Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány, Dobos László (Fidesz–KDNP) polgármester, Pintér Sándor belügyminiszter és Fazekas Sándor fideszes országgyűlési képviselő Karcagon, a városi rendőrkapitányság új épületének avatásán (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

A miniszter közölte: az új épület és a helyiek bizalma ugyanakkor kötelezi a rendőrséget a még hatékonyabb, még jobb munkára, mert a biztonság az egyik legfontosabb társadalmi érték.

A karcagi rendőrkapitányság új épületét a Belügyminisztérium, az ORFK, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a karcagi önkormányzat együttműködésében hozták létre.

A több mint 2500 négyzetméter hasznos alapterületű, háromszintes épület a karcagi rendőrkapitányság több mint nyolcvan munkatársának biztosít kulturált munkakörülményeket és a kor követelményeinek megfelelő színvonalú elhelyezést.