Civilzugló Egyesület: Karácsony Gergely több problémás ügyben is hallgat

 

Hónapok óta próbálja „elmismásolni” a zuglói parkolási botrányt Karácsony Gergely – így látja a Fidesz. Szerintük alkalmatlan arra, hogy rendet tegyen Zuglóban, és ugyanígy alkalmatlan a budapestiek képviseletére is. A zuglói önkormányzat szerint azonban a parkolási rendszer nyereséges és átlátható. Közben az egyik civil zuglói polgármester-jelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerületben több önkormányzati bérház katasztrofális állapotban van – közölte az M1 Híradója.

Nem lehetett feltenni kérdéseket Karácsony Gergelynek a szombati sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt egyszerűen faképnél hagyta az újságírókat. Az elmúlt hónapokban már többször is kinyilvánította, hogy

nem örül, ha kérdezik. Főleg Zuglóról.

Ígérete ellenére kampánynyitóján például ki sem ejtette a száján az általa vezetett kerület nevét. Zugló ugyanakkor a több százmilliós veszteséget okozó parkolási botránnyal, és az eddig tisztázatlan pénzügyi helyzetével került a figyelem középpontjába az elmúlt hónapokban.

A városrész jegyzője szerint ugyanis a 14. kerületet egy kétmilliárd forintos hitel tartja életben, a polgármester azonban ezt tagadja.

A Civilzugló Egyesület polgármesterjelöltje, Várnai László szerint Karácsony Gergely több problémás ügyben is hallgat.

Például a kerület egyik forgalmas részén áll egy romos önkormányzati bérház. Várnai László azt mondta: a képviselő-testület már évekkel ezelőtt döntött a bontásáról és a lakók kiköltöztetéséről. Erre 300 millió forintot különítettek el, azonban még mindig tucatnyian laknak itt – közölte az M1 Híradója.

A szervezet képviselője úgy fogalmazott:

„több hasonlóan elhanyagolt bérház is van Zuglóban.”

A Fidesz szerint Karácsony Gergely titkolózik, ugyanakkor a városvezetőnek számot kell adnia a parkolási rendszer működéséről.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője azt mondta: a XIV. kerület már csődközeli állapotba került, többek között a parkolás-üzemeltetés okozta veszteség miatt.

Éppen ezért a Fidesz felszólította Karácsony Gergelyt, hogy vállalja ezért a felelősséget.