Fidesz–KDNP: Felháborító, hogy a Soros-hálózat továbbra is Ahmed H. mellett kampányol

 

A Soros-szervezetek kezdettől fogva lobbiznak a kiszabadításáért Magyarországon és Brüsszelben is, és ez elfogadhatatlan – jelentette ki Nacsa Lőrinc (KDNP) pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Emlékeztetett: a pénteki hírek szerint a Soros-hálózathoz kapcsolódó Amnesty International globális kampányt és petíciót indít Ahmed H. érdekében.

Számunkra azonban a magyar emberek biztonsága az első, ezért a Fidesz–KDNP elfogadatlannak tartja, hogy a Soros-hálózat továbbra is mellette kampányol – hangsúlyozta.

Nacsa Lőrinc szerint a Soros-szervezetek nemcsak behozzák a bevándorlókat, hanem támogatják őket akkor is, ha súlyos bűncselekményt követnek el. „Ez az ember egy egyszerű terrorista”, de a Soros-szervezetek kezdettől fogva lobbiznak a kiszabadításáért Magyarországon és Brüsszelben is – közölte.

Felidézte: Ahmed H.-t a bíróság elítélte terrorista tevékenység miatt, döntöttek a kiutasításáról, és jelenleg is idegenrendészeti őrizetben van, mert veszélyt jelent a magyarok biztonságára.

Kérdésre a képviselő kitért rá: kormánypárti képviselők azért nem szavazták meg az Európa Tanács határozatát a megölt máltai újságíró ügyéről, mert bár sürgetik az eset kivizsgálását, felháborítónak tartják, hogy a tanács határozati javaslata arra használná fel az ügyet, hogy támadást indítson egy tagállam, Málta ellen, és megkérdőjelezz a jogállamiságát – mondta, és hozzátéve: az ET politikai testület, így politikai, és nem jogi véleményt nyilvánít.

A korrupcióellenes blogot író Daphne Caruana Galiziát a kocsijába rejtett pokolgép ölte meg 2017-ben a máltai főváros, Valletta közelében. Az újságíró politikai ügyekkel foglalkozott, a balközép kormány korrupciós ügyeit igyekezett feltárni.

A 47 tagállamból álló Európa Tanács szerdán döntött a máltai újságíró halálának ügyében arról, hogy vizsgálatot kell indítani az ügyben.

A címlapfotó illusztráció.