Orbán Viktor videoüzenetben fogalmazta meg az EP-választás tétjét

 

Nagyszebenben megkezdődött az Európai Tanács informális találkozója. A miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: Európa élére bevándorlásellenes vezetőket kell választani, ha meg akarjuk védeni magunkat.

Az Európai Unió jövőjéről és egy új, a 2019-2024-es időszakra szóló stratégiai menetrendről egyeztetnek Nagyszebenben a brit tagság megszűnése után az Európai Unióban maradó tagországok állam- és kormányfői.

A magyar miniszterelnök a találkozóról Facebook-videó formájában jelentkezett közösségi oldalán, ahol megfogalmazta, miért fontos a május 26-i európai parlamenti választás. Orbán Viktor úgy fogalmazott: Nagyszebenen közösen gondolkodnak jelenleg Európa jövőjéről. Ugyanakkor az emberek véleményének ismeret nélkül nem lehet egy ilyen beszélgetést lezárni, legfeljebb elkezdeni.

Mint mondta, a választópolgárok a választáson ismertethetik álláspontjukat az európai politikával és jövővel kapcsolatban.

Orbán hangsúlyozta: Magyarország miniszterelnökeként azt képviseli, hogy a bevándorlást meg kell állítani. Amennyiben pedig Európa jövőjéről gondolkodunk, akkor a legfontosabb hogy bevándorlásellenes vezetőket kell a kontinens élére választani azért, hogy képesek legyünk megvédeni saját magunk és gyermekeink jövőjét – hangsúlyozta a miniszterelnök.