A Jobbik a migrációt tartja a legnagyobb problémának

 

A Jobbik a migrációt tartja a legnagyobb problémának, és sokkal radikálisabban lépne fel ellene, mint a Fidesz – közölte az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) listavezetője az M1-en csütörtök reggeli műsorsávjában, pártja programját ismertetve a május 26-i EP-választásra.

Gyöngyösi Márton azt mondta, a határokat nem rendőrökkel és katonákkal, hanem a határőrség visszaállításával védenék.

A Jobbik felelős, konstruktív párbeszédre készül az európai politikában május 26-a után, ezért tárgyalásos úton keresne megoldást a migráció felszámolására – tudatta.

Hangsúlyozta, a migrációt meg kell állítani, mert akkor az emberek észrevennék, hogy a Fidesz „szétlopta az országot, médiabirodalmat és korrupt, autokratikus kormányzást” épített ki, valamint alacsonyan tartja a béreket.

Budapest, 2017. február 2.Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Reagálás az Orbán-Putyin találkozóra címmel az Országgyűlés Irodaházában 2017. február 2-án.MTI Fotó: Máthé Zoltán

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Beszélt arról is, hogy több százezer magyar munkavállaló hagyta el az országot, mert nem tudott a szülőföldjén boldogulni. Emiatt a párt radikális bérfelzárkóztatási programot indítana, amíg a bérek el nem érik a nyugati színvonalat, és az uniós forrásokat is ennek vetné alá.

Az uniós források a magyar embereket illetik, nem Orbán Viktor „haveri körét és oligarcháit” – tette hozzá.

Gyöngyösi Márton tűrhetetlennek nevezte, hogy miközben a kormány bevándorlásellenes kampányt folytat, migránsokat telepít be az elvándorlás miatt kialakult munkaerőhiány pótlására.

A Jobbik az olcsó munkaerő betelepítése ellen zéró toleranciát hirdetne, helyette a magyar embereket a bérfelzárkóztatással tartaná itt – közölte.

Úgy vélte, a magyar versenyképesség legnagyobb gátja a korrupció, ezért az ellen is zéró toleranciát hirdetnének. Ha a korrupció felszámolásában a magyar ügyészség nem partner, akkor az európai ügyészséghez fordulnak majd – fűzte hozzá.

Soha ekkora tétje nem volt még EP-választásnak, idén ugyanis azt kell eldönteni, hogy az emberek megengedik-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból és Magyarországot  „bérrabszolgaságon alapuló diktatúrává züllessze” – fogalmazott a Jobbik EP-listavezetője.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. döntése értelmében az európai parlamenti választáson listát állító kilenc párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 reggeli műsorsávjában. A közmédia a sorrendről sorsolással döntött, a pártok képviselői május 6-tól 16-ig hétköznapokon érkeznek a stúdióba. A választási program ismertetésére vonatkozó öt percet a törvényben garantált időkereten felül biztosítja a pártok számára a közmédia.