Századvég: Stabil a kormánypártok támogatottsága

 

A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban – derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.

A Századvég felmérése szerint a kormánypártokra jelenleg a teljes választókorú népesség 35 százaléka voksolna, azaz előnyük stabil a többi párttal szemben. A második legtámogatottabb párt továbbra is a Jobbik, 8 százalékkal.

Az MSZP-Párbeszéd támogatottsága 6 százalékra csökkent, a DK-ra a teljes népesség 4 százaléka, az LMP-re 3 százaléka szavazna. Más pártokat 7 százalék választana, a bizonytalanok aránya pedig 37 százalékra nőtt 2019. januárra.

Hasonló képet mutat a biztos szavazó pártválasztók tábora. A Fidesz-KDNP 53 százalékos támogatottsága ezen a bázison kimagasló. A Jobbikot a biztos szavazó pártválasztók 13, az MSZP-Párbeszédet 12 százaléka választaná. Ebben a közegben a DK támogatottsága 8, az LMP-é 9 százalék. Más pártokra a biztos szavazó pártválasztók 9 százaléka szavazna.