Elkerülnék az adót: pártot alapít a Migration Aid

 

Pártot alapítanak a Soros György alapítványai által is támogatott Migration Aid tagjai, akik a szervezet közösségi oldalán jelentették be a döntést. Indoklásuk szerint azért teszik meg ezt a lépést, mert nem akarják megfizetni a bevándorlási különadót.

Egy számláló mutatja a hátralévő időt az úgynevezett Éjjeli Őrség weboldalának indulásáig. A honlapon egyelőre nem derül ki, hogy miről is van szó. Az oldalon csak egy pajzsból, egy hollóból és két kardból álló logó látszik.

Pajzsunk a szabadság, kardjaink az igazság és a testvériség – az Éjjeli Őrség Facebook-oldalán így jellemzik a logót. A szervezetről néhány sejtelmes fotó mellett csak annyi szerepel, hogy egy sorozatból vett, úgynevezett Holtak Serege ellen harcolnak.

Az, hogy az Éjjeli Őrség egy olyan új politikai párt lesz, amely a migráció támogatását tűzi ki célul, már a Soros György alapítványai által is támogatott Migration Aid közösségi oldaláról derül ki. Mint írják: Siewert András, a szervezet egyik vezetője támogató aktivistákkal együtt augusztus 20-án jelentik be az új párt megalapítását, amellyel szerintük új dimenzióba léphet a kormánnyal szemben vívott harcuk.

A Soros Györgyhöz köthető Migration Aidről márciusban látott napvilágot egy hangfelvétel, amelyben arról volt szó, hogy a szervezet adatokat gyűjtött a magyar határhoz érkező migránsokról. A hanganyagon elismerik, hogy táblázatuk van a bevándorlókról, amit nem „kötöttek az állam orrára”.

A felvételen az a Siewert András is hallható, aki most az Éjjeli Őrség nevű párt alapításán dolgozik. Ő arról beszél, hogy aktív és kiterjedt kapcsolatuk van külföldön, Németországban például közvetlenül a katonai attaséval tartják a kapcsolatot.

El akarják kerülni az adófizetést

A Migration Aid azt írja: az Éjjeli Őrség párt megalapítására azért van szükség, hogy elkerüljék a bevándorlási különadó megfizetését. A kormány ugyanis egy hónapja arról döntött, hogy a migrációt támogató tevékenységek után bevándorlási különadót vet ki, a beszedett pénzt pedig az ország védelmére fordítja.

A szabályozás azonban pártokra vagy pártalapítványokra nem vonatkozik. A módosítás szerint migrációt támogató tevékenységnek minősül például a hálózatépítés és az illegális bevándorlás ösztönzése érdekében végzett médiakampány vagy szemináriumok szervezése.

Soros György támogatása

Hasonló tevékenységekkel a Migartion Aid a bevándorlási hullám kirobbanása óta segítheti a migránsokat. A Sky News riportere által talált migránsoknak szóló kézikönyvben magyarországi segítségként a szervezetet ajánlották.

A szervezet emellett egy ideig Budapesten, az Arany János utca 32. szám alatt működtetett adománygyűjtő pontot. Vagyis abban az ingatlanban, ahol a Soros-alapítvány egyik központja is található. Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid szóvivője elismerte, hogy ez felfogható a milliárdostól kapott támogatásként.

Bevándorlókat akarnak Magyarországra hozni

Soros Györgyöt és hálózatát továbbra sem érdekli a magyar emberek akarata, és továbbra is be akarják hozni a bevándorlókat – így reagált a Migration Aid bejelentésére a Fidesz-frakció. Azt írták: a kormánypártok számára az ország biztonsága az első és a Fidesz szerint az illegális migrációt segítő tevékenységek ellen minden eszközzel fel kell lépni.

Címlapképünk illusztráció.