A kormány szerint erős a védelem a migráció ellen – Bírálatok baloldalról

 

A Stop Soros törvénycsomag és az alaptörvény-módosítás a magyar emberek akaratát érvényesíti, újabb erős védelmet jelent az országnak az illegális migráció ellen – közölte a javaslat elfogadása után szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írta, a megerősített védelemre szükség van, mert „az Európát sújtó tömeges bevándorlás folyamatos, a Soros-hálózat és a brüsszeli bevándorláspárti politika pedig azzal fenyeget, hogy hazánkat is migránsokkal akarják elárasztani”.

A kormány számára Magyarország az első, ezért az alkotmánymódosítással megerősítik az ország szuverenitását és megtiltják idegen népesség betelepítését Magyarországra. Az alaptörvény kimondja, hogy az Országgyűlés beleegyezése nélkül nem telepíthető be bevándorló az országba, és nem kaphat menedéket az, aki a biztonságos országon keresztül érkezett Magyarországra, és nincs kitéve üldöztetés veszélyének.

A büntető törvénykönyv módosítását is tartalmazó Stop Soros törvénycsomag pedig büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését, ennek értelmében büntethető lesz mindenki, aki illegális migrációt szervez és a magyar törvények kijátszására buzdít – olvasható a közleményben.

Kocsis: az ellenzék jelentős részének Soros György érdekei fontosabbak

A Fidesz szerint az ellenzék jelentős részének Soros György érdekei fontosabbak a magyar érdekeknél – mondta Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdán Budapesten, értékelve az aznapi parlamenti szavazást.

Kocsis Máté az Országgyűlés által elfogadott országvédelmi akciótervről kiemelte: arra számítanak, hogy a viták ezzel nem zárulnak le, folytatódni fognak, pusztán megerősödött a magyar álláspont, pozíció. Újabb eszköz került a magyar kormány kezébe, hogy megvédje Magyarországot, és megvédjék a keresztény kultúrát az illegális migrációtól, valamint az azzal járó veszélyektől – mondta.

Úgy fogalmazott: amikor Magyarországra a zöldhatáron keresztül igyekeztek az illegális bevándorlókat juttatni, akkor a kormány kerítést épített, ha pedig jogi eszközökkel igyekeznek bevándorlókat telepíteni Magyarországra, akkor jogi eszközökkel fog védekezni a kormány.

A nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete üdvözli, hogy a parlament szerdán elfogadta az alaptörvény hetedik módosítását és a „Stop Soros” törvénycsomagot. Szerintük a parlament alkotmányozó többsége szerdán „újból megvédte a magyar embereket attól, hogy hazánkat is kevert népességű országgá alakítsák a bevándorláspárti álcivilek és ellenzéki támogatóik”.

MSZP–Párbeszéd: Házi bíróságokat alakított ki a kormány

A parlamentben szerdán tárgyalt alaptörvény-módosítás sok mindenről szól, de kiemelten a bírói függetlenség, az igazságszolgáltatás függetlensége elleni támadásról – jelentette ki az MSZP elnöke.

Tóth Bertalan Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen felidézte: a Fidesz kétharmad hiányában már kísérletet tett arra, hogy létrehozza a közigazgatási felsőbíróságokat. Úgy fogalmazott, hogy ez arról szól: „házi bíróságot” akarnak kialakítani, ahol nem csupán bírák, de kormánytisztviselők is hozhatnak döntéseket.

Az állam vagy az önkormányzat bármely hatósági döntésével szemben ennél a szervezetnél lehetne jogorvoslattal élni, viszont ha a bíróság a kormány érdekeit szolgálja, akkor az állampolgároknak esélyük sem lesz a jogaik megvédésére – mondta az MSZP elnöke.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke felidézte, hogy ez már a hetedik alaptörvény-módosítás. Úgy fogalmazott: ebből is látszik, hogy a Fidesz által „gránitszilárdságúnak” ígért jogszabály „valójában inkább a vattacukorhoz hasonlít”. Éppen a nagyobbik kormánypárt képtelen tisztelni az alaptörvényt, pedig elvárja ezt minden magyar állampolgártól. Az MSZP–Párbeszéd szövetség nem fog részt venni „ebben a komédiában” – közölte Karácsony Gergely.