Bősz Anett: Elvártuk volna, hogy valódi szövetségesként tekintsenek ránk

 

Elvi és morális alapon megengedhetetlen volt, ahogy viszonyultak hozzánk a partnereink – mondta a liberális politikus annak kapcsán, hogy kilépett az MSZP–Párbeszéd-frakcióból.

Az MSZP–Párbeszéd–MLP frakciószövetség azon bukott el, hogy a partnereink becsaptak minket – mondta Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt politikusa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Úgy tudták, hogy a frakció működését szabályozó szerződés még el sem készült, kiderült azonban, hogy azt már aláírták az MSZP és a Párbeszéd képviselői. „Mi azt vártuk, hogy meghívnak minket a szerződésről szóló tárgyalásra, közben pedig a szerződés már alá volt írva, és ennek kialakításából teljesen kihagytak minket” – mondta.

Mi mindig őszinték voltunk a politikai partnereinkkel szemben. Akkor, amikor az a „brutális támadás”” ért minket, hogy Fodor Gábor nem kerülhetett fel a közös listára, akkor is kitartottunk, mert úgy éreztük, hogy a demokratikus ellenzéknek össze kell fognia – közölte Bősz Anett.

Politikai partnereink azonban nem vettek komolyan, becsaptak minket, és ez már tarthatatlan volt – tette hozzá. A liberális politikus hangsúlyozta, az különösen rosszul esett nekik, hogy anyagiassággal, illetve azzal vádolták meg őket, hogy zsarolni akarták a frakciót.

Ha minket csak a pénz érdekelt volna, akkor valahogy mindenképpen a frakcióban maradtunk volna, mert anyagilag sokkal jobban jártunk volna, mint így – fogalmazott Bősz Anett.