Liberálisok: Ideológiai alapon vagyunk ellenzékiek

 

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok elnökhelyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón örömét fejezte ki amiatt, hogy az V. és a VIII. kerületben tartandó időközi választáson a Jobbik nem indít jelöltet.

Hozzátette: a Liberálisok nagyon szeretnék, ha az ellenzéki demokrata pártok biztosítanák arról őket, hogy a döntés mögött semmiféle paktum, megállapodás nincs, amely a Jobbikot bármiféle közéleti pozíció közelébe segítené.

Sermer Ádám a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: meg kell fogalmazni, hogy mi az ellenzékiség célja. A Liberálisok esetében ez egy magától értetődő helyzet, ideológiai alapon a párt nem tud azonosulni a kormány politikájával.

Mi ideológiai alapon vagyunk ellenzékiek, ebben a helyzetben nem tudunk ellenzékiként tekinteni egy olyan pártra, amely szélsőséges, kirekesztő, bezárkózó és nacionalista politikát folytat – fogalmazott Sermer Ádám a Jobbikkal kapcsolatban.

Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke, Z. Kárpát Dániel és Stummer János alelnökök (MTI-fotó: Mónus Márton)

Vona Gábor maga után egy olyan pártot hagyott, ahol két erőközpont tudott felnőni az elnökválasztás szintjéig. A radikális és szókimondó Toroczkai Lászlóval szemben egy olyan jelölt képviseli a néppártosodási terveket, aki korábban szkinhedvezér volt – vélekedett.

Egy szkinhedvezér képviseli a Jobbik néppártosodásának a továbbvitelét. A vadhajtásokat annyira sikerült lenyirbálni a Jobbikon belül, hogy Sneider Tamás és Toroczkai László volt a két erőközpont az elnökválasztáson – mondta Sermer Ádám.