Újabb gratulációkat kapott Orbán Viktor

 

Ismét többen fejezték ki gratulációjukat a miniszterelnöknek a magyarországi választáson elért győzelem miatt – tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Domingo reményét fejezte ki, hogy az újabb kormányzati ciklus alatt többször lesz lehetősége Magyarországra látogatni és folytatni az együttműködést tehetséges magyar zenészekkel és művészekkel, akik közül többeket a világ legjobbjai között tart számon. „A magyar nép boldog lehet, hogy olyan vezetője van, mint Ön, aki ennyire nagy támogatója a művészetnek és a kultúrának” – írta az operaénekes Orbán Viktornak.

Kitért arra, hogy nemrégiben felkérték, kapcsolódjon be a nagyon népszerű és sikeres, Virtuózok című tévéműsorba, amit boldogan elfogadott, mivel – mint írja – ennek a tehetségműsornak nagyon hasonló céljai vannak, mint az ő OPERALIA című énekesversenyének, továbbá a Fiatal Művészek programoknak, amelyeket az ő neve fémjelez Los Angelesben, Washingtonban, és Valenciában.

„Alapelvünk és közös célunk főként az, hogy felfedezzünk új tehetségeket a klasszikus zene terén, lehetőséget adjunk fiatal, feltörekvő művészeknek az operaéneklésben, vezénylésben, hangszeres játékban” – írta Domingo. Levelét azzal fejezte be, hogy reményei szerint találkozik Orbán Viktorral Oroszországban nyáron a labdarúgó világbajnokságon.

Görög, montenegrói és ukrán vezetők is gratuláltak

Görög, montenegrói és ukrán vezetők is gratuláltak Orbán Viktor magyar kormányfőnek a vasárnapi választási győzelméhez – tájékoztatta Havasi Bertalan.

Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök levelében sikereket kívánt Orbán Viktornak küldetése teljesítéséhez, s egyúttal kifejezte: várja együttműködésük folytatását, most, amikor az „Európai Unió és tágabb környezete is kritikus helyzetben van”.

Dusko Markovic montenegrói miniszterelnök saját és kormánya nevében meggyőző győzelméhez és negyedik mandátumához gratulált a Fidesz-KDNP-nek. Megköszönte, hogy Magyarország támogatja Montenegró európai integrációját, és mindazokat a lépéseket, amelyeket személyesen Orbán Viktor tesz ennek érdekében. Leszögezte, Montenegró ugyanilyen elszántsággal viszi majd véghez a szükséges reformokat.

Petro Porosenko ukrán elnök szintén gratulált a Fidesz-KDNP meggyőző győzelméhez. Sikereket kívánt Orbán Viktornak a felelősségteljes tevékenységében, “a baráti magyar népnek” pedig békét, jólétet és felvirágzást.

Egyiptom elnöke és a NATO főtitkára is gratulált Orbán Viktornak

Kölcsönösen gratulált egymásnak Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Abdel-Fattáh esz-Szíszi, akit két hete választottak meg Egyiptom államfőjének – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve, a magyar kormányfő Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral is telefonbeszélgetést folytatott, aki kifejezte neki gratulációját a magyarországi választáson elért győzelemhez.

Egyiptom újraválasztott elnöke maga kezdeményezte a telefonhívást, hogy gratuláljon a miniszterelnöknek. Abdel-Fattáh esz-Szíszi szerint a magas részvétel és az eredmény azt mutatja, hogy a magyar emberek erőteljesen támogatják Orbán Viktor kormányát.

Havasi Bertalan közlése szerint a beszélgetés során megállapodtak az Egyiptom és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok szorosabbra fűzésében, és elhangzott az is, Egyiptom erősíteni szeretné kapcsolatait a visegrádi együttműködésben részt vevő többi országgal – Csehországgal, Lengyelországgal, Szlovákiával – is.