Fidelitas: Milyen kapcsolat fűzi Czeglédyt Kész Zoltánhoz?

 

A Fidelitas választ vár arra, hogy a szocialista politikus valóban pénzzel támogatta-e Veszprém független országgyűlési képviselőjének 2014-es választási kampányát – jelentette ki keddi veszprémi sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara, a szervezet országos alelnöke, aki azt mondta, tudni szeretnék, hogy milyen kapcsolatban áll egymással a két politikus, azt pedig a választókra bízzák, hogy ezen információk birtokában levonják a következtetéseket.

Hegedűs Barbara felidézte: Czeglédy Csaba, aki független jelöltként indul az április 8-ai országgyűlési választásokon, 2015. április 21-én a nyugat.hu információi alapján azt nyilatkozta, hogy a 2015-es veszprémi időközi önkormányzati választáson Kész Zoltán függetlenként induló jelölt kampányában részt vett, koordinálta azt és a mozgósításban segített. 2017. július 13-án Czeglédy Csaba börtönbe került adócsalás vádjával, kiderült, hogy diákokat és nyugdíjasokat károsított meg. Válaszként a kormány törvényjavaslatot nyújtott be a károsultak megsegítésére, melyet Kész Zoltán nem szavazott meg a parlamentben – közölte Hegedűs Barbara.

Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke (Forrás: Fidesz.hu)

Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke (Forrás: Fidesz.hu)

A Fidelitas 2017-ben első ízben szólította fel Kész Zoltánt, hogy tisztázza magát, mondja el, hogy milyen kapcsolat fűzi Czeglédy Csabához – mondta. A Pestisrácok.hu korábbi információja alapján – egy védett tanú állítása szerint – Czeglédy Csaba cégén keresztül foglalkoztatott diákok vettek részt Kész Zoltán kampányában plakátolással, szórólapozással segítve azt.  A tények.hu szerint ugyancsak egy védett tanú állítása azt támasztja alá, hogy Czeglédy nem csupán koordinálta Kész Zoltán kampányát, hanem 50 millió forinttal támogatta is.

„Egyre súlyosabb információk derülnek ki” ebben az ügyben Kész Zoltánról, aki jelenleg a térség független országgyűlési képviselő-jelöltje, a Fidelitas pedig közel 140 napja várja a választ – húzta alá Hegedűs Barbara.