Ismét megzavarták Vona Gábor lakossági fórumát

 

Ismét megzavarták a Jobbik egykori szimpatizánsai a párt elnökének lakossági fórumát, ezúttal Kisvárdán. A csalódott exjobbikosok transzparenseken üzenték meg Vona Gábornak, hogy mit gondolnak róla. Közben nemrég egy újabb vidéki alapszervezet oszlatta fel magát. A Jobbikon belüli elégedetlenség annak kapcsán élénkült fel újra, hogy kedden a párt szóvivője hamisnak nevezte a 2010 előtti radikális irányvonalat, és azt mondta, korábban senki sem az volt a Jobbikban, akinek mutatta magát – hangzott el az M1 Híradójában.

Vona Gábor pártelnök beszéde alatt a párt egykori szimpatizánsai transzparenseket tartottak a magasba, így üzenték meg a Jobbik elnökének, hogy mit gondolnak róla.

Nem tudta vállalni a Jobbik mostani irányvonalát – erről már a Jobbik martélyi alapszervezetének volt elnöke beszélt telefonon a Híradónak. Borda Anikó több társával együtt januárban döntött úgy, hogy feloszlatják a helyi csoportot mert – mint mondta – nem bírták tovább Vona Gáborék elvtelen politizálását.

Szerinte emiatt mostanra hatalmas a káosz a Jobbikban, de innen már nincs visszaút, Vona Gábor eljátszotta a bizalmat.

Az egykori jobbikosok elégedetlenségét Mirkóczki Ádám keddi nyilatkozata mélyítette tovább. A szóvivő a Zugló TV műsorában arról beszélt, hogy a tagsággal a kezdetekkor egy hamis képet hitettek el.

Gaudi-Nagy Tamás a Jobbik őszödi beszédének nevezte az interjút, és azt mondta: Vona Gábor után most Mirkóczki Ádám köpte szembe azokat, akik egykor a hátukon vitték és előremozdították a Jobbikot.

Az egykori jobbikos politikus hozzátette, a párt mostani vezetése a pozíciókért cserébe megtagadta azt, aminek a képviseletére az elmúlt két választáson felhatalmazást kapott. A szavazók viszont áprilisban meg fogják találni az utat, hogy elszámoltassák őket.