Kormányszóvivő: A Soros-hálózat legalább kétezer embere dolgozik Magyarország ellen

 

A Soros-hálózat legalább kétezer embere dolgozik a magyar miniszterelnök és Magyarország ellen, be akarnak avatkozni a magyar választásokba, és azt akarják elérni, hogy Magyarországnak bevándorláspárti kormánya legyen – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

„Újabb durva ügyben lepleződött le a Soros-hálózat, nyilvánvalóvá vált (…), hogy legalább kettőezer emberük dolgozik a magyar miniszterelnök és Magyarország ellen, és teljesen nyilvánvaló céllal teszik mindezt, politikai céllal, illetve pénzügyi érdekből, be akarnak avatkozni a  magyar választásba, és azt szeretnék elérni, hogy Magyarországnak bevándorláspárti kormánya legyen a mostani, a bevándorlást élesen és határozottan elutasító kormánnyal szemben” – fogalmazott Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő Tracie Ahernnek, a Soros Fund Managament volt pénzügyi vezetőjének nyilatkozatára hivatkozott, amely szerint Soros György a hedge fundot és a Nyílt Társadalom Alapítványt világszerte és Magyarországon is egyértelműen eszközként használja arra, hogy politikai véleményét, pénzügyi terveit, illetve gazdasági elképzelésit érvényre jutassa.

Hozzátette: a nyilatkozat szerint Soros György valószínűleg több milliárd dollárt költött el Magyarországon az alapítványán keresztül és legalább 2000 ezer ember dolgozik azon, hogy akaratát érvényre jutassák, azaz a magyar miniszterelnök és Magyarország ellen dolgoznak.

Kovács Zoltán ezért a magyar kormány nevében arra szólította fel a Soros-szervezeteket, hogy hozzák nyilvánosságra ennek a 2 ezer embernek a nevét, és azt is, hogy mely ellenzéki politikusok szerepelnek a Soros-szervezetek fizetési listáján.  Leszögezte: a magyar kormány ellenáll minden olyan befolyásolási és politikai kísérletnek, amely megpróbálja megváltoztatni kabinet bevándorláspolitikáját, és bevándorlóországgá tenni Magyarországot.

„Mindent eszközt fel fogunk használni arra, hogy a tiltott, törvénytelen politikai tevékenységet végző szervezeteket megfosszuk ettől a lehetőségtől” – jelentette ki.

Emlékeztetett arra: néhány napja derült ki, hogy a Soros-Hálózat külföldi kormányoknál, konkrétan Németországban a magyar emberek munkahelyével zsarolva, próbálja más politikára bírni az ottani kormányt, a Migration Aidről pedig bebizonyosodott, hogy titkos adatbázis építéssel próbálkoznak.

Arra a kérdésre, hogy van-e elképzelésük arról, hogy kik szerepelnek ezen a listán, Kovács Zoltán azt mondta: szeretnék látni, hogy maguk szervezetek mit mondanak erről.

Arról, hogy Bakondi György, a miniszterelnök biztonsági főtanácsadója, bevándorlással kapcsolatban kapcsolatban küldött emaileket a fideszes címéről, Kovács Zoltán azt mondta: Bakondi György a Fidesz tagja, és a Fidesz, ahogyan eddig is, a folyamatban lévő kampány során juttat el üzeneteket azokhoz, akik ehhez hozzájárultak. Hangsúlyozta: a Fidesz minden adatvédelmi és kampányra vonatkozó jogszabályt betart. Kérdésre válaszolva azt javasolta: tegyen bejelentést, forduljon a hatóságokhoz, ha valaki akarata ellenére kapott ilyen levelet.

Arról, hogy a februári diáktüntetés több résztvevője kapott szabálysértési ügyben idézést a rendőrségtől, a diákok szerint indokolatlanul, Kovács Zoltán úgy válaszolt: azért, mert valaki 16 éves, nem mentesül a törvények betartása alól, a hatóságoknak az a dolga, hogy felmerül a törvénysértés gyanúja, akkor intézkedjenek.