Még várják a lehetséges együttműködőket a DK-nál

 

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője elmondta: a közös, koordinált jelöltek esetén támogatják a szocialista párt és a Párbeszéd jelöltjeit, de a Demokratikus Koalíció listájának sikeréért fognak dolgozni, amelyet Gyurcsány Ferenc vezet. A szóvivő szerint az LMP-vel is meg kellene állapodni az egyéni körzetekben.

Egyrészről szövetség, másrészről verseny is van a DK és az MSZP–Párbeszéd között, azonban Gréczy Zsolt hangsúlyozta: az egyéni körzetekben támogatni fogják a jelölteket.

A DK szóvivője közölte: mindenkivel szívesen együttműködnek, akik egyetértenek a párt álláspontjával, amely szerint „nincs alku Orbán Viktorral”.

Gyurcsány Ferenc DK-pártelnök (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Az LMP jöhet még szóba

„Az LMP lehet még kérdéses az ügyben, a megbeszéléseket viszont a lehető leghamarabb le kellene zárni. Jó lenne, ha az LMP nem vállalná magára még egyszer azt a bűnt, amit négy évvel ezelőtt, hogy 11 mandátumot odaadott a Fidesznek a teljesen önálló indulással” – vélekedett Gréczy Zsolt.

Hozzátette: az egyéni körzetek esetében mindenképp meg kellene állapodni, az LMP-nek ebben nagy felelőssége van. „Ha változatlanul nincs megállapodás, és az LMP önállóan indul minden körzetben, azzal sok mandátumot oda fog adni a Fidesznek” – mondta. A szóvivő az LMP-ben látja az együttműködés lehetőségét, „ott lehet még annyi potenciál egyéni jelöltekben, akikkel érdemes és muszáj megállapodni”.

Közösen ünnepelnek az ellenzéki pártok március 15-én

Gréczy Zsolt elmondta: remélhetőleg minél szélesebb körben ünnepelnek majd együtt a demokratikus ellenzéki pártok. Néhány héttel ezelőtt Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula, a DK, illetve az MSZP elnöke állapodott meg erről, a megállapodásnak megfelelően a DK lefoglalta a Hősök terét erre az alkalomra – közölte Gréczy Zsolt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.