Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

 

A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett szavaztak. A nagyobbik kormánypárt szóvivője, Budapesten azt mondta: egyre bizonyosabb, hogy Karácsony Gergely valójában Soros György miniszterelnök-jelöltje.

A frakciószóvivő kifejtette: Karácsony Gergelyék az Európai Parlamentben is a migráció mellett állnak, a “Soros-terv” végrehajtását segítik. Felidézte, hogy EP-képviselőjük, Jávor Benedek minden migránspárti jelentést megszavazott, 14-szer állt a migráció mellé a magyar emberek érdekei helyett.

Hozzátette: “Karácsony Gergely embere” itthon is elsőként támadta meg a bíróságon a kormány kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazási kezdeményezését. Rögtön a bevándorlási válság kezdetén nyilvánvalóvá tette, hogy a migránsok betelepítése mellett áll – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Halász János rámutatott: Jávor Benedek már 2015 szeptemberében megszavazta Brüsszelben a kötelező betelepítési kvótát, és már akkor azt írta: a tagállamok között a menedékkérők igényeit messzemenően figyelembe vevő, automatikus elosztási rendszert kell létrehozni, hosszú távon pedig meg kell teremteni a legális és biztonságos utat.

Kitért arra is, hogy 2016 nyarán támogatta a Magyarországot megbüntető EP-javaslatot, 2017 áprilisában, majd májusában is újabb migránspárti jelentéseket szavazott meg. Tavaly októberben pedig nem támogatta a határvédelem megerősítését szolgáló javaslatot – sorolta.

Karácsony Gergely pártjának EP-képviselője, Jávor Benedek minden olyan javaslatot megszavazott, ami a migránsokat segítette, így újra a kötelező betelepítési kvóta mellett voksolt tavaly novemberben. Egyre bizonyosabb, hogy Karácsony Gergely valójában Soros György miniszterelnök-jelöltje – összegzett a szóvivő, hozzátéve: hemzsegnek mellette Soros emberei.