Fidesz: Az ellenzék támogassa a Stop Soros törvényjavaslatot!

 

A kormánypártok üdvözlik, hogy tovább szigorodott a Stop Soros törvénycsomag, és felszólítják az ellenzéki pártokat, „tegyék félre pártpolitikai érdekeiket és támogassák a Stop Sorost törvényt”.

A Fidesz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozzák: minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy a bevándorlást szervezők és finanszírozók veszélyeztessék Magyarország biztonságát. Úgy fogalmaztak: “az Országgyűlésnek érvényesíteni kell a magyar emberek elsöprő többségének akaratát, és szigorúan fel kell lépni azok ellen, akik a migrációt szervezik és finanszírozzák”.

Hozzátették: a törvényjavaslat ellen éppen azok a szervezetek tiltakoznak, amelyek a kerítés lebontását követelik, és kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját, a jogi határzárt, a tranzitzónákat, a magyar határvédelmet, a kvótanépszavazást és a nemzeti konzultációt. A Fidesz-frakció szerdán kezdődő kihelyezett ülésének is egyik fő témája lesz a “Stop Soros” törvényjavaslat – közölték.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden jelentette be, hogy a kabinet megvitatta a több mint hatszáz beérkezett érdemi javaslatot, “levonta a megfelelő következtetéseket”, és a törvénycsomag szigorított formában kerül majd az Országgyűlés elé. A legfőbb változás, hogy az érintett szervezeteknek nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnának elő.

Kapcsolódó tartalom