Együtt: Visszalépnek az egyéni jelöltek Szél és Hadházy javára

 

Az ellenzéki párt közleményében úgy fogalmazott: Szél Bernadett és Hadházy Ákos már bebizonyította, hogy hiteles kihívója a fideszes jelöltnek, képes legyőzni, ezért nem szabad a választókerületükben más jelöltet indítania az ellenzéknek.

Az Együtt arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként támogassák Szél Bernadettet és Hadházy Ákost. Hozzátették, le lehet, és le is kell győzni a Fideszt 2018-ban, és ehhez minden egyéni választókerületben a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltnek kell indulnia.

A kormányváltáshoz egyéni győzelmek kellenek, ezért elengedhetetlen az is, hogy más pártok visszalépjenek az Együtt „olyan bátor, helyben győzni képes” jelöltjei javára, mint Berkecz Balázs, Baranyi Krisztina, Vajda Zoltán, Szabó Szabolcs, Lövei Csaba vagy Kerepesi Tibor – véli az Együtt, amely szerint ez esetben nemhogy kétharmada, de többsége sem lesz a Fidesznek.

Az egyéni jelölti szavazat népszavazás Orbán Viktorról, a listaszavazat pedig a jövőről szóló döntés – áll az Együtt  közleményében.