Tovább kalapozik a Jobbik

 

Még nem tudják, mire költik az adományként érkezett eddig mintegy 90 millió forintot, de a bírság felfüggesztése ellenére folytatják a gyűjtést a Jobbiknál – írja a Magyar Idők.

Eredetileg az ÁSZ büntetés kifizetése érdekében kezdte el adománygyűjtését a Jobbik, egyelőre azonban még a pártnál sem tudják, hogy mire költik majd azt el – írja a Magyar Idők. A lap felidézi, a Magyar Államkincstár bejelentette, hogy a megbírságolt pártokkal szembeni intézkedést a választások végéig felfüggeszti, így látszólag okafogyottá vált a Jobbik indoka, amely alapján meghirdették a kalapozást.

A párt azonban nem függesztette fel az akciót, sőt bejelentették, újult erővel folytatják azt, mégpedig azért, hogy el tudjanak indulni a választásokon. Ez pedig azért érdekes, mert az adófizetők révén eleve 600 millió forintos állami kampánytámogatásban részesülnek – jegyzi meg a lap.

A Jobbik elnöke a múlt héten elmondta, az első negyedévre járó támogatást már meg is kapták, így mintegy 110 millió forint van a számlájukon. Az adományokból befolyó plusz 90 millió sorsa pedig majd akkor dől el, ha kiderül, ki kell-e fizetniük a bírságot. Önmaguktól ugyanis nem fizetik ki, mert törvénytelennek tartják, s ha esetleg megmarad, akkor az elnökség dönt a sorsáról – írja Vona Gábort idézve a Magyar Idők.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Idők csütörtöki számában.