Tuzson: A bevándorlás nemzeti ügy

 

A bevándorlás kérdése nemzeti ügy, illetve annak kell lennie – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár azt mondta: ezzel szemben a határvédelem az uniós tagállamok közös ügye, ezért fontos az összefogás.

Az összefogás erejét mutatja a visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország – V4) közös fellépése, és ebből is látszik, hogy a legerősebb szövetség az unión belül a V4-ek szövetsége – tette hozzá.

Robert Fico szlovák, Orbán Viktor magyar, Beata Szydlo lengyel és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok soros elnökségének ünnepélyes átadásán Varsóban 2017. június 18-án. Magyarország Lengyelországtól veszi át, és júliustól 2018 júniusáig tölti majd be a V4 országcsoport (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) elnöki tisztségét. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Robert Fico szlovák, Orbán Viktor magyar, Beata Szydlo lengyel és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. Magyarország Lengyelországtól vette át a V4-ek soros elnökségét, és 2018 júniusáig tölti majd be
(MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Hangsúlyozta: ezzel a szövetséggel képesek elérni, hogy a határvédelemre jobban koncentráljon az Európai Unió.

Emlékeztetett, a V4-ek mintegy 11 milliárd forintnyi összeget szánnak Olaszország támogatására tengeri határainak védelmében. A bevándorlás kezelését úgy kell elkezdeni, hogy komolyan veszik a határvédelmet – jelentette ki az államtitkár.