A Jobbik az LMP-vel is összefogna - mondta Vona Gábor a Hirado.hu-nak

 

Csütörtök délután a Blaha Lujza téri aluljáróban kampányolt a Jobbik pártelnöke Vona Gábor és Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője. A Hirado.hu stábja ellátogatott a nyilvános eseményre, hogy választ kapjon az elmúlt napokban előkerült zűrzavaros kérdésekre.

A Hirado.hu stábja például szerette volna megtudni, hogy tervezik-e, hogy bocsánatot kérnek amiatt a napokban előkerült hangfelvétel miatt, amelyen a holokauszton viccelődött Hunyadi Gábor, a Jobbik korábbi OVB-delegáltja, Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője és fővárosi sajtófőnöke, valamint Zagyva György Gyula, aki jelenleg is a jobbikos vezetésű tiszavasvári önkormányzatának alkalmazásában áll. Vona Gábor azonban nem volt túl bőbeszédű. Azt mondta, semmilyen olyan kijelentéssel, tettel, vagy megnyilvánulással, ami Magyarország állampolgárai között tesznek különbséget, nem értenek egyet.

Az esemény másik résztvevőjét, Dúró Dórát szerettük volna szóra bírni, azonban ő a párt sajtóosztályához küldte a stábot.

Végül Vona Gábor később úgy döntött, válaszol egy kérdésünkre, és nem cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a Jobbik az LMP-vel is összefogna 2018-ban. A Hirado.hu-nak a pártelnök úgy nyilatkozott, hajlandó meghozni ezt az áldozatot a kormányváltás érdekében.

A Nézőpont Intézet csütörtökön megjelent felmérése alapján míg a kormánypártokra a fővárosi népesség 32 százaléka szavazna, addig a Jobbikra négy százalék. Mindennek ellenére optimistán nyilatkozott Vona Gábor az áprilisi választások eredményeiről, az esemény elején azt mondta, 2018-ban a Jobbik kerül majd kormányra.