A rendező rájött, miért lett bukás a Hóember

 

Nem csak az Egyesült Államokban, máshol sem aratott túl nagy sikert.

A Michael Fassbender főszereplésével készült thriller, a Hóember nem igazán tetszik a kritikusoknak. Hiába az Engedj be! és a Suszter, szabó, baka, kém szakmai sikerei, Tomas Alfredson svéd rendező nem akarja összehasonlítani ezeket az alkotásokat mostani, Hóember című filmjével.

Tudvalévő, hogy a Hóembert eredetileg Martin Scorsese rendezte volna, de a neves direktor ehelyett a produceri székbe ült. A filmet javarészt Norvégiában forgatták, és többek között ezt is érvként tolja maga előtt Alfredson, amikor filmje cinkeléséről faggatják.

„Az egész hirtelen történt. Fel se tudtam ocsúdni, mikor jött a felkérés. Amikor meglett a pénz, akkor azonnal szóltak, hogy máris kezdünk Londonban. Rá sem lehetett igazán készülni. A forgatás nagy része pedig Norvégiában zajlott, és jóval kevesebb időnk volt rá, mint azt eredetileg tervezték. Nem csodálom hát a karcos kritikákat, ugyanis a forgatókönyv 15%-át meg sem tudtam valósítani. Arra pedig, hogy az is baj, hogy brit helyszínek helyettesítik olykor Norvégiát, azt mondom, nem érdekel. Nem dokumentumfilm ez Norvégiáról, hanem egy fiktív krimi!” – védekezett Tomas Alfredson rendező a norvég közszolgálati rádióban.