Ezt tudjuk idáig a Las Vegas-i tömeggyilkosról

 

A mészárlás helyszínétől csupán egy órára lakott az a nyugdíjas férfi, aki rendőri források szerint 10 fegyvert vitt magával Las Vegasba, hogy hotelszobájának erkélyéről egy 22 ezres szórakozó tömegbe adjon le több száz lövést. A férfi több mint 50 emberrel végzett vasárnap este.

Legalább 50 emberrel végzett és több mint 400 embert megsebesített a 64 éves Stephen Paddock, aki vasárnap este hotelszobájának erkélyéből egy zenei fesztivál koncertjére összegyűlt tömegbe kezdett lövöldözni automata fegyverével.

A nevadai lakos már négy napja tartózkodott Las Vegas-i hotelszobájában, vele volt egy Marilou Danley nevű ausztrál nő is, akivel állítólag a Sun City nyugdíjas közösségben ismerkedett meg. A nő tartózkodási helyét már tudja a rendőrség, de részletes információkat nem árultak el a férfival ápolt kapcsolatáról.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Nem volt politikai vagy vallási elköteleződése

Paddock testvére azt mondta a Daily Mail-nek, hogy semmi sem utalt arra, hogy testvére egy ehhez hasonló tettre készülne. Sem politikailag, sem vallásilag nem kötelezte el magát tudomásuk szerint. Bár a Las Vegas-i hatóságok jól ismerték a férfit, otthonában, Mesquite-ben sosem került összetűzésbe a rendőrséggel. Élete sorn összesen egy beidézést kapott, de ennek a részleteit nem osztotta meg a publikummal a Las Vegas-i sheriff, Joseph Lombardo.

Paddock magyányos farkas volt, nem állt kapcsolatban ismert terrorista csoportokkal – közölte a rendőrség, ezzel kizárva egy lehetséges terrortámadás lehetőségét. Még nem tudni pontosan, hogy mi vitte rá a férfit az Egyesült Államok legvéresebb fegyverrel elkövetett tömegmészárlásának elkövetésére, de az indíték mellett a férfi halálának körülményei is kissé zavarosak.

Korábban a rendőrség azt állította, hogy ők lőtték le a fegyveres férfit, miután berontottak a hotelszobájába. A Las Vegas-i sheriff nyilatkozata azonban mindent tisztázott:  a férfit nem a rendőrök lőtték le, a nyugdíjas öngyilkos lett. Fejbe lőtte magát, miután látta, hogy a rendőrök felértek a hotel 32. emeletére, és megpróbálják rátörni az ajtót.

Fegyverekkel volt tele a hotelszoba

Paddock szobájában több lőfegyvert is találtak, ezek félautomata és automata fegyverek voltak, melyekkel rövid időn belül rengeteg lövést tudott leadni a távolban szórakozó emberekre. A rendőrség jelenleg azt vizsgálja, hogy hogyan tudott ennyi fegyvert felvinni a hotelszobájába, és hogy megpróbálta-e eltitkolni a fegyverek létét a hotel recepciósa és a többi személyzeti tag előtt.

A férfi mesquite-i otthonát is átvizsgálta a rendőrség, de csak két kocsit találtak. A Twitteren egyesek egy ismeretlen férfi fotóját Paddock képeként kezdték terjeszteni, de később kiderült, hogy a fotón szereplő férfi nem a tömeggyilkos, csak ausztrál társának férje. Később Paddock testvére megosztott egy közös képet, tisztázva a félreértéseket.