Bemutatkozott a Hungary Helps és Heltai Péter, a program nagykövete

 

Ez a kormányzati program, mely Magyarország szerepvállalását és segítségnyújtását szervezi a migrációs területeken.

Heltai Péter személyében állandó nagykövete lett a Hungary Helps programnak. Ez az a kormányzati program, mely Magyarország szerepvállalását és segítségnyújtását szervezi a migrációs területeken. A kormányzati program sarokpontja a keresztény humanizmus, és annak képviselete, hogy a bajt ott kell orvosolni, ahol az keletkezett. Ennek megfelelően magyar közreműködéssel többek között keresztény iskola újjáépítése folyik az iraki Erbílben.

Magyarország Kormányának elvi meggyőződése szerint a világban jelenleg zajló migrációs válságot annak gyökerénél kell kezelni: a segítséget kell odavinni, nem pedig a bajt idehozni, azaz a kiváltó okokat kell megszüntetni, hogy az érintett népek békében és biztonságabn élhessenek újra. A másik fontos szempont, hogy a magyar kabinet értékelése alapján ma a világban leginkább a kereszténység számít üldözött vallásnak, és mivel Magyarország keresztény alapokon megszerveződött közösség, ezért elsősorban a keresztényeknek kell segítenünk.

Bemutatkozó videójában Heltai Péter úgy fogalmaz, talán senkinek sem kell bizonygatni, Magyarország szolidáris ország, a magyarok együttérző és segítőkész emberek. Majd így folytatja: hazánktól több ezer, több tízezer kilométerre emberek millióit üldözik, fosztják meg jogaiktól, pusztán vallási, nemzeti, kulturális vagy világnézeti hovatartozásuk miatt. Ezt azonban Magyarország nem nézi tétlenül, ezért országunk méretéhez és lehetőségeihez mérten részt vesz a humanitárius akciókban és nemzetközi fejlesztési együttműködésekben.

Magyarország tehát az ország lakosságához és a gazdasági teherbíró képességéhez mérten vesz részt többek között a migrációs válság kezelését is célzó nemzetközi fejlesztési és humanitárius segítségnyújtási programokban. A Hungary Helps Hosszú távú, fenntartható megoldásokban gondolkozik, amelyek az embereket nem elvándorlásra, elmenekülésre késztetnek, hanem megadják nekik a méltó, általuk is vágyott lehetőséget az otthonmaradásra vagy az újrakezdésre.

A 1595/2017. (VIII. 28.) Korm. határozat alapján a Hungary Helps Program vezetésére Heltai Péter utazó nagykövet került kinevezésre.

Az utazó nagykövet feladatai között szerepel a Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés Koordinációs Tárcaközi Bizottságban, és így a Program keretében nyújtott támogatásokkal kapcsolatos döntések előkészítésében való részvétel, valamint a Hungary Helps Program nemzetközi és magyarországi koordinációja és kommunikációja, a folyamatban lévő nemzetközi fejlesztési együttműködésben és a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásban megalkotott projektek helyszíneire történő személyes látogatás.

A Hungary Helps utazó nagykövete az alábbi közösségi média csatornákon érhető el, ezeken követhető a Hungary Helps program:

Facebook: http://fb.com/AmbHeltai

Twitter: http://twitter.com/AmbHeltai

Instagram: http://instagram.com/AmbHeltai

Youtube: http://youtube.com/AmbHeltai