A macedóniai baloldal kerüli kampányában a migránsok betelepítésének témáját

 

A macedóniai helyhatósági választás kampányában egyelőre csak a jobboldali ellenzéknél téma a bevándorlók betelepítése, a baloldal továbbra is kerüli a migránsok betelepítésének kérdését - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a macedóniai Szkopjéból csütörtökön.

A migráció az egyik fő témája az október 15-ei macedóniai helyhatósági választás kampányának; míg a baloldali kormány sajtóhírek szerint tíz év alatt 150 ezer bevándorlót telepítene be körülbelül 20 macedón kisvárosba és lebontaná a görög-macedón határon álló kerítést, a jobboldali ellenzék népszavazást rendezne a betelepítésről.

Az M1 aktuális csatorna tudósítójának ismertetése szerint egyelőre csak a jobboldal kampányában téma az illegális bevándorlók betelepítése, a baloldal továbbra is kerüli a kérdést.

Egyes elemzők szerint ennek az lehet az oka, hogy a baloldal még nem kapott konkrét utasítást az Európai Uniótól a migránsok betelepítésére vonatkozó terv megvalósítására, de az is lehet az ok, hogy Zoran Zaev miniszterelnök tudja, végre kell hajtania a betelepítést, de ezt felvállalni az önkormányzati választás előtt  politikai öngyilkossággal érne fel – mondta a tudósító.