„Kicselezte” az Irma hurrikánt egy vérprofi pilóta

 

Hajmeresztő mutatvánnyal repült ki az Irma hurrikán kellős közepéből egy Delta gép pilótája szerda délután Puerto Ricóban, majd egy gyors tankolás után folytatta az útját és visszarepült New Yorkba. A légiforgalmi szakújságírók odáig voltak, alig győzték feltölteni az internet különböző felületeire a bámulatos útvonal különböző fázisait.

A Delta gép szerda délután a Karib-térségre lecsapó Irma hurrikánt megelőzve landolt Puerto Ricóban. A New Yorkból induló 431-es járat pilótája problémák nélkül lerakta a gépét a Luis Muñoz Marín reptéren, San Juanban, majd egy gyors tankolás után visszaindul New Yorkba. Ez már magában is bámulatos teljesítmény, de a pilóta azután tette meg a veszélyes utat, miután három másik gép “megfutamodott” a hurrikán elől.

Jason Rabinowitz légiforgalmi szakújságíró élőben tweetelte a mutatványt, a gép pontos helyzetéről pedig folyamatosan új térképeket töltött fel az internetre.

New Yorkból Puerto Ricóba - Az első fotóhoz ezt írta: A DL431-es megpróbálja!

dl421

És vissza New Yorkba - A következő képen jól látható, ahogyan a pilóta az Irma hurrikán külső sávja és a vihar szeme között halad.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter