Három nap minőségi élmény Esztergomban – startol az IKH!

 

Ütős programok, kiváló hangulat, koncertek, gasztronómiai különlegességek, történelem. Szeptember 8-10-ig az Ízek-Korok-Hangulatok háromnapos, ingyenes fesztivál vár mindenkit Esztergomban!

A mára már országos népszerűségnek örvendő rendezvény ebben az évben is számos programmal és meglepetéssel készül a látogatók számára. A fesztivál minden évben egy történelmi korszakot mutat be, idén az Árpád-kor kerül a középpontba. Hagyományőrzők letáboroznak az Erzsébet parkban, ahol a kíváncsiskodók megnézhetik, hogyan éltek, ettek és aludtak akkor az emberek. Korhű ruhákban felvonulnak majd a városban és a fesztivál egész területén, valamint lovas bemutatóval is készülnek.

Szombaton a gasztronómiáé lesz a főszerep, ugyanis idén már ötödik alkalommal szállnak versenybe a csapatok az Esztergom Étele cím elnyeréséért. Idén is Buday Pétert kell lekenyerezni az ízekkel. Amelyik csapatnak sikerül, százezer forint és további meglepetések ütik majd a markát. A verseny magas színvonalára felfigyelt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha is, akik támogatásukkal is megtisztelik a rendezvényt már évek óta.

A fesztivál egyik szerves részét képezik a koncertek, a hazai könnyűzene nagyjai lépnek mindennap a színpadra. Pénteken a Soulwave és a Hooligans, szombaton Geszti Péter, vasárnap pedig a Csík Zenekar szórakoztatja a közönséget. Napközben sem lesz üres a színpad, kora délutántól ugyanis tehetséges zenekarok mutatkoznak be az ország minden pontjáról. Itt lesz például a StarBugs, a Köpönyegforgatók, a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar, a Rekaimé és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar is.

ikh1

Szelídített rókát is simogathatnak az érdeklődők

Szombaton vadászok is érkeznek a fesztiválra, családi napjukon tematikus programokkal és finom vad-ételekkel várják az érdeklődőket az Erzsébet parkban. A bátrak még szelídített rókát is simogathatnak.

Ezenkívül Kertmoziban lazíthatnak majd, akik elfáradtak, itt a fesztivál tematikájához kapcsolódva a Honfoglalás című filmet vetítik. Idén újdonságként lesz Rovás-sátor is, ahol meg lehet majd tanulni róni a számokat és a betűket, készíthetnek a fesztiválozók saját névjegyet, könyvjelzőt és tartalmas előadásokat is meghallgathatnak.

A gyermekeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen nekik többek között koncertekkel, bábjátékokkal és foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

Kézműves portékák és gasztronómiai különlegességek is várják a látogatókat

A vásártéren idén is sok különleges termék várja a látogatókat, nemcsak kézművesek lesznek, de igazi gasztronómiai különlegességeket is meg lehet majd kóstolni.

Lesz tehát tényleg minden, ami az egész család számára egy felejthetetlen hétvégéhez szükséges!

A fesztivál helyszíne Esztergomban a Mindszenty tér, a Kis-Duna sétány és az Erzsébet park.

A részletes program és a rendezvénnyel kapcsolatos minden információ megtalálható a weboldalon és a Facebookon.