Még a baloldaliak is elmozdítanák Czeglédyt

 

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a szavazókorú magyar lakosság többsége értesült Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ügyéről. Az MSZP-s politikus még a baloldali szavazók is lemondatnák a szocialista pártban betöltött tisztségéről.

Az utóbbi hónapokban meghatározó témaként szerepelt Czeglédy Csaba, MSZP-s politikus és ügyvéd előzetes letartóztatásának ügye a politikai közbeszédében. A reprezentatív felmérés eredményei alapján az ügyről a lakosság közel kétharmada értesült. Az MSZP szombathelyi elnökét 2017. június közepén tartóztatták le költségvetési csalás gyanújával, mely szerint több mint 3 milliárd forint adót csalt el társaival egy iskolaszövetkezet működtetése során.

Mindezek ellenére Czeglédy Csaba továbbra is vezető pozíciót tölt be az MSZP-ben, és a párt több meghatározó alakja – Molnár Gyula, Gőgös Zoltán, Újhelyi István – is kiállt a súlyos vádakkal gyanúsított politikus mellett.

Xw5mHZ

Az ügyet ismerő válaszadók 78 százaléka szerint Czeglédy Csabának  le kellene mondania az MSZP-ben betöltött pozícióiról. A politikai önbesorolás szerint a baloldaliak 51 százaléka, a középen állók 73 százaléka, a jobboldali szavazók 94 százaléka áll a lemondás mellett.

uZH4L2