Zsebkendő nélkül nem lehet végignézni a Diana emlékfilmet - Harry és Vilmos megríkatta a világot

 

Életük legkeserűbb tragédiájával nézett szembe a két herceg, mely mindenkit meghatott.

A Diana, Our Mother (Édesanyánk, Diana) című dokumentumfilm nem csak a briteket, de az egész világot meghatotta hétfőn este, mely olyan szívfacsaró és megható részletességgel mutatta be, két fia, Vilmos és Harry herceg érzéseit, hogy a néző legszívesebben a karjaiba zárta volna a két megtört fiatalembert, akik egy rövid időre ismét csak az a két 15 és 12 éves kisfiúk voltak, akik váratlanul elvesztették édesanyjukat.

Az interjúban, melyet az ITV brit kereskedelmi tévétársaság tűzött műsorára, először beszéltek ilyen őszinteséggel édesanyjukról a trónörökösök, úgy érezték, hogy fel kell szólalniuk:

„Gyermekként úgy gondoltuk, cserben hagytuk őt. Nem tudtuk megvédeni. Úgy éreztük meg kell neki köszönnünk az elmúlt 20 évet, ki kell állnunk érte és emlékeztetnünk mindenkit, milyen jellem és személyiség volt. Mint a fiai, az a kötelességünk, hogy megvédjük őt ”- vallotta be pár hete Vilmos.

Diána 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg.

A 90 perces kisfilmben a testvérek megannyi anekdotával szolgáltak édesanyjukról. Arról, milyen vicces, már-már gyermekien bohó volt velük a hercegnő, hogy képes volt úgy magához ölelni őket, hogy levegőt is alig kaptak és arról, hogy a szeretetét kisfiúként akkor is érezték, ha a szoba másik felében tartózkodott éppen.

Az érzelmi hullámvasút persze a közismert embereket is arra késztette, hogy együttérzésüket maguk is kifejezzék közösségi oldalaikon. Naomi Campbell, Piers Morgan, Ferne Cotton, de még Elton John is támogatásáról biztosította a két herceget.

A filmben olyan videókat és képeket mutattak be Diana hercegnéről, melyeket eddig soha. A családi fotóalbum ezen ritka felvételeit egy nappal a dokumentumfilm premierje előtt hozták nyilvánosságra, melyeket az alább albumban most mi is bemutatunk:


Képek a családi fotóalbumból