Siófokon hétfő óta nincsen áram

 

A viharok miatt folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédők és az áramszolgáltató szakemberei.

Frissítés: Az E-On munkatársai felvették velünk a kapcsolatot, és elmondták, hogy hozzájuk nem érkezett hibabejelentés az érintett utcából. Ugyanakkor az nem kizárt, hogy lokális kiba áll fent – tették hozzá.

Olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy hétfő óta nincsen áram a siófoki Lipták Gábor utcában. „Többek között egy 4 hónapos babával nyaralnánk önfeledten, ha az eon elvégezné a dolgát” – írta. Megkerestük az áramszolgáltatót, azonban cikkünk megjelentéig nem kaptunk választ.

A katasztrófavédelemnél felvették a telefon és megtudtuk, hogy több helyen dolgoznak a térségben a viharok miatt. Honlapjukon azt írják: A siófoki Baross Gábor utcában lakóépületekre és nyaralókra dőlt fákat kell eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A munkálatok miatt a társhatóságok lezárják az érintett szakaszokat, így az ott élők csak gyalogosan tudják megközelíteni otthonukat. Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt az áramszolgáltató szakembereivel is együttműködnek az egységek, mivel csak az áramtalanítást követően tudják eltávolítani a veszélyt okozó faágakat. A zömmel magasban történő munkálatok miatt jelenleg hét magasból mentő dolgozik ezeken a területeken.

Ezenfelül Somogy, Zala, Veszprém, Fejér és Tolna megyében dolgoznak. Siófokról és Balatonvilágosról érkezett a legtöbb bejelentés úttestre, házakra, vagy éppen elektromos vezetékekre dőlt fák miatt – írják.