Nyomtassuk ki a Gondolkodó szobrát – diákkonferencia a Műegyetemen

A 14. Simonyi konferencián diákok mutatták be saját fejlesztéseiket. Pillantást nyújtottak az informatikai kutatások élvonalába.

Egy digitális technikával létrehozott világban a virtuális szemüveg viselőjének nincs más dolga, mint különböző feladatokat megoldani egy képzelt szerelőcsarnokban – láthatjuk a Minden tudás alábbi videójában.

A fiatalember a virtuális térben mozog, s a valóságban, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Simonyi Károly Szakkollégium diákjai 14. alkalommal rendeztek konferenciát azzal a céllal, hogy a hallgatók betekintést nyerhessenek az informatikai, a villamosmérnöki és a robotikai kutatások élvonalába.

Az Magyar Asztronautikai társaság standjánál a Pille, az űrben használt sugárzásmérmő, egy másik asztalnál egy saját fejlesztésű drón került a figyelem középpontjába.

Zákány József a National Instruments fejlesztő mérnöke egy saját maga által tervezett és épített 3-d nyomtatót hozott magával.

Rodin szobra, a Gondolkodó, tizedmilliméterről tizedmilliméterre készült itt. Igaz, nem bronzból, hanem műanyagból: jelezve, hogy 3D tervező programokkal hamarosan szinte bármit elkészíthetünk.