Továbbra is járhatatlan a hegyvidék Heves megyében

A nagy mennyiségű hó súlya alatt az útra dőlt fák és leszakadt ágak miatt továbbra sem járható három hegyvidéki útszakasz Heves megyében - közölte a helyi katasztrófavédelmi szóvivő csütörtök délután.

Tankóné Antal Erika elmondta: a 24-es főút Mátrafüred és Parádsasvár közötti szakasza, valamint a Pásztó-Galyatető-Mátraháza (2408-as) és a Felsőtárkány-Répáshuta (2505-ös) összekötőút továbbra is járhatatlan, az érintett szakaszokat teljes szélességükben lezárta a rendőrség.

Tájékoztatása szerint a térségben 60-70 szakember, a tűzoltók mellett a közútkezelő, az Egererdő Zrt., valamint a Kékes Kutató Mentő Alapítvány munkatársai dolgoznak a rendkívüli időjárás okozta károk és az útakadályok felszámolásán. Munkájukat nehezíti az erős, helyenként viharos szél, és az is, hogy a Mátrában változatlanul havazik.

Az elmúlt egy-másfél napban lehullott hó vastagsága eléri az 50-70 centimétert – tette hozzá a szóvivő, jelezve, hogy kollégái csütörtökön eddig 26 riasztás helyszínére vonultak ki a megyében, zömmel fakidőlésekhez.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ezzel egy időben közölte: folyamatos rendőri jelenlétet biztosítanak a Mátrában, az egri és a gyöngyösi rendőrkapitányság munkatársai megerősített erővel látnak el szolgálatot a térségben. Egyúttal arra kérték a járművezetőket, hogy a hegyi utakon csak téli gumival felszerelt gépkocsival közlekedjenek.