Egy háromgyerekes anyuka 37,5 milliót lopott a cégétől, hogy Ibizán dőzsölhessen belőle

A munkahelye nem sokkal ezután becsődölt, ő pedig rács mögé került.

A 32 éves Natalie Akinolát letartóztatták, miután 100 000 fonttal megrövidítette cége alkalmazottait és csődbe vitte a családi vállalkozást, ahol többek között a fizetések elutalása is a feladatai közé tartozott.

A háromgyermekes anyuka beismerő vallomást tett, miszerint a munkások fizetését saját bankszámlájára utalta át, melyet aztán Ibizán partizott el. A sikkasztás következtében a birminghami ESS Electrical Contractors olyan súlyos adósságba került, hogy fel kellett számolni.

Natalie, aki irodai adminisztrátorként dolgozott az elektronikai cégnél designer ruhákra, drága ajándékokra és nyaralásra költötte az ellopott milliókat. Emiatt most 18 hónapnyi börtönre ítélték, melyet a tulajdonos házaspár, Lyn és Russ Blackburn szerint alkalmazottjuk megérdemelt.

“Nem akartunk a bíróságon ülni és nézni, hogyan szenved a családja, hisz ő nem csak egy alkalmazott volt, hanem barát is, de elárult minket. Miatta most pénzzel tartozunk és munkahelyek szűntek meg.” – nyilatkozta Russ Blackburn a The Sun magazinnak.

A nő sikkasztására tavaly augusztusban derült fény, amikor a tulajdonos felszólítást kapott a megyei bíróságtól egy be nem fizetett számla kapcsán. Natalie összesen 93 alkalommal utalt saját számlájára a cég pénzéből, melyet a bíróságon először azzal indokolt meg, hogy egy ismerőse szerencsejáték tartozását és hitelezőit akarta kifizetni.

A most rács mögé került Akinola egyébként saját testvérét is munkanélkülivé tette, bátyja szintén a cég alkalmazottja volt.