Cannes-ban jártak a virtuózok

A Duna képernyőjén harmadik éve futó népszerű Virtuózok tehetségkutatót a cannes-i tárgyalások eredményeként a szlovák televízió is szeretné műsorra tűzni - erről írtak alá megállapodást.

Boros Misi 2014 végén tűnt fel a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsorban – korosztályában meg is nyerte a döntőt. Azóta már a világ legnagyobb pódiumain is játszott, most pedig a Virtuózok nemzetközi nagykövete lett.

Jó érzés számára, hogy a Virtuózok nemzetközi arca lehet. A fiatal zenészt külön nagy izgalommal tölti el, hogy a Virtuózokban részvényes lehet mindössze 14 évesen.

A Dunán harmadik éve futó, népszerű műsor idén először mutatkozik be a világ legnagyobb televíziós seregszemléjén, Cannes-ban. Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója azt mondta: a szlovák RTVS televíziócsatorna is műsorra szeretné tűzni a Virtuózokat, erről ma délután tárgyalnak Franciaországban.

Hozzátette: tavaly elkezdődött a Virtuózok nemzetközi piacon való megismertetése, sőt mára már Cannes-ban is ismert produkcióról beszélhetünk. A tárgyalások nagyon előremutatóak, a nemzetközi siker nem csak álom.

Budapest, 2016. szeptember 28. Kökény Tamás nagybőgős (b), Jónás Dániel klarinétos (j4) és Váradi Gyula hegedűs (j2), valamint Meskó Ilona, a MÁV Szimfonikus Zenekar karmestere (j3) a Virtuózok című tehetségkutató verseny gálakoncertjének próbáján az Uránia Filmszínházban 2016. szeptember 28-án. A Papp László Budapest Sportarénában október 15-én a második évad versenyzői és az első széria nyertesei erre az estére készült darabokkal, közös produkciókkal lépnek színpadra. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Virtuózok, MTI Fotó: Bruzák Noémi

Varga Edit korábban műsorvezetőként vett részt a Virtuózokban, most viszont az a terve, hogy nemzetközi szinten is ismertebbé tegye a kis tehetségeket.

A Virtuózok alapítójával és a műsor emblematikus személyiségeivel, Boros Misivel és Batta Andrással alapítottak egy nemzetközi céget, és terveik szerint a következő néhány  évben legalább tíz országban szeretnék bevezetni a tehetségkutatót.

Peller Mariann, a Virtuózok producere szerint fontos, hogy a fiatal tehetségek a műsor után is lehetőségeket kapjanak. Szerinte nem szabad elengedni a kezüket, hanem a műsor után is nyomon kell követni a sorsukat, segíteni kell nekik a tehetségük kibontakozásában.

A Golden Globe-ot is gyártó Dick Clark International cég alelnöke a virtuózok kapcsán Franciaországban azt mondta: azért különleges a Virtuózok, mert a műsorban gyerekek mutathatják meg kimagasló tehetségüket. Olyanról pedig még soha nem hallott, hogy egy műsor felfedezettjei részvénytulajdonosok lennének.

Egyedülálló a műsor, mert magasabb szintre emeli a zenét és ez nagyszerű. Megmutatja hogyan változik a fiatalok zenei ízlése és a szemléletük. Láthatjuk mire képesek és erre tökéletes példa Boros Misi – mondta Mark Rafalowski.

Itthon pénteken startol a Virtuózok harmadik évada. A műsor weboldala is megújul és új applikáció is készült.