Kétéves a megújult M1 és M2 – Bábáskodás és apaság

2015. március 15-én indult útjára a megújult M1 és M2 csatorna – az eddigi tapasztalatokról Fodor Imrével, a Petőfi Live műsorvezetőjével beszélgettünk.

Az MTVA M2-es, napközben gyermekcsatornáján 20 óra után jelentkező Petőfi Live ráadásul nem megújult 2015. március 15-én, hanem először lépett műsorával a közmédia nézői elé.

A korábban háttérmunkásként tevékenykedő Fodor Imre, akit a nagyérdemű már műsorvezetőként ismerhetett meg szélesebb körben, ráadásul nem is köthetné más dátumhoz eddigi életének legmeghatározóbb korszakát, elvégre nemcsak a kamerák lencsi előtt veszítette el tűzkeresztségét, de kisfia, a mára már 15 hónapos Vince is ekkor fogant meg.

Fodor Imre (MTVA Fotó)

Fodor Imre (MTVA Fotó)

A tévés tehát nem csupán a stúdióban, de az életben is merőben új helyzetben, és persze vadonatúj kihívások erdejében találta magát: Imrének otthon apaként, munkahelyén pedig egyfajta bábaként kellett helytállnia, hogy kedvese mellett ő is valami maradandónak adhasson életet.

Indulás

Komoly változásokat hozott 2015. március 15-e a közszolgálati tévécsatornák életében. Az M1 ekkor alakult napi aktuális hírcsatornává, hazánkban a mai napig egyedülálló módon élő hírkövetéssel és helyszíni bejelentkezésekkel. Az alkotók számára a minta a tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete volt.

A Duna Televízió 2015. március 15-étől nemzeti főadóként működik, és a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medence magyarságának nyújt teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat.

Ekkor kezdte el szárnybontogatását a fiatalabbaknak készülő Petőfi Televízió is. 2015-ben kezdte meg működését az M4 Sport csatorna is, ugyan indulására az év júliusáig várni kellett.