Húsz kiló marihuánát találtak egy férfinél Röszkén

A montenegrói férfi az autója lökhárítójába rejtve próbált meg drogot csempészni az országba Röszkénél - írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 24 éves montenegrói állampolgár ellen. A férfi Röszke Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre személyautójával.

A kábítószer-kereső kutya a jármű első lökhárítójánál kábítószert jelzett, ezért a rendőrök átvizsgálták a kocsit. Az első lökhárítók mögött és a bal oldali ülés alatti alvázrészen az egyenruhások 40 csomagban összesen 20.706 gramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak és foglaltak le, amely az elvégzett gyorsteszt szerint marihuána.

A lefoglalt kábítószer a súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A nyomozók a montenegrói férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja le.