Kettétörte Grammy-díját - Adele könnyek között utasította vissza az elismerést

Az énekesnő nem érezte tisztességesnek, hogy nem Beyoncé nyerte el az év legjobb albumának járó díjat.

Az idei Grammy-díjátadó tele volt meglepetésekkel, hiszen amellett, hogy Kanye West és Justin Bieber (akik egyébként meg sem jelentek a gálán) sem tudta egyik jelölését sem díjra váltani, Beyoncé is csak két elismerést vihetett haza, holott kilenc kategóriában volt esélyes.

Adele kettétörte az év albumáért kapott Grammy-díját. Fotó: Sipa USA

Adele kettétörte az év albumáért kapott Grammy-díját. Fotó: Sipa USA

Adele azonban mindent vitt, övé lett az év felvétele, az év albumba, az év dala, az év vokális popalbuma és a legjobb szóló popelőadás kategóriában is ő győzött. Ekkora fölényre láthatóan nem számított a brit énekesnő, amikor a legjobb album kategóriában is az ő nevét mondták ki, szégyenlősen ment fel a színpadra, majd beszédével mindenkit megríkatott, köztük a várandós Beyoncét is, aki elől akaratán kívül happolta el az elismerést:

“Egyszerűen nem fogadhatom el ezt a díjat, nagyon hálás vagyok, de Beyoncé a legjobb előadó. Az ő albuma, a Lemonade olyan monumentális számomra, olyan jól átgondolt, gyönyörű és szívet melengető.” -mondta könnyeivel küszködve.

Ez az érzelmes beszéd olyannyira magával ragadta Adele-t, hogy Garmmy-jét kettétörte és felét felajánlotta példaképének.

Adele nem tudta visszafojtani könnyeit...Fotó: Sipa USA

Adele nem tudta visszafojtani könnyeit…Fotó: Sipa USA

Adele számára egyébként nem értek véget a megható jelenetek, hiszen miközben George Michaelről emlékezett meg, a Fastlove című dal előadása közben megcsuklott a hangja, mely után után elnézést kért a közönségtől, és újrakezdte a számot, amelyet végül könnyek között fejezett be.