Az eddigieknél is látványosabb lesz a minden elemében megújuló, 9. Budapesti Újévi Koncert

Az ötödik elem című kultikus film slágerének világhírű előadója, Evgenia Laguna orosz operadíva lesz Mága Zoltán hegedűművész egyik sztárvendége a 9. Budapesti Újévi Koncerten január 1-jén az Arénában.

Luc Besson sajátos univerzumának emlékezetes transzoperája, a Diva Plavalaguna dala is felcsendül a teljes egészében megújult, háromdimenziós hatású díszletekkel megrendezett 9. Budapesti Újévi Koncerten.

A gálaest – a magas nívójú produkciók mellett – minden eddiginél látványosabb előadást kínál a Papp László Budapest Sportaréna 13 ezer fős közönségének. Nemcsak a látványvilágban, a színpadi díszletekben és elemekben, hanem zenei világában is megújulva, egy emlékezetes gálaműsorral köszönti Mága Zoltán a 2017-es esztendőt január elsején.

A klasszikus zeneművek új, egyedi hangszerelésben lesznek hallhatóak, emellett a Prima Primissima-díjas hegedűművész olyan produkciókkal is készül, amelyeket korábban nem hallhatott közönsége. Saját szerzeményeinek debütáló előadása mellett a sztárvendégek is különleges előadásokkal, produkciókkal lepik majd meg a közönséget.

Evgenia Laguna. Fotó: Cabbage House

Evgenia Laguna. Fotó: Cabbage House

Az újévi gálaműsor sztárvendége az a földönkívüli lényt megtestesítő operadíva lesz, akire Az ötödik elem című filmben a négy alapelem őrzését bízták. Evgenia Laguna küllemben ás hangzásban is megidézi a filmből ismerté vált orosz származású, különleges hangú Diva Plavalaguna alakját.

Evgenia Laguna különleges hangi adottságai révén négy oktáv hangterjedelemben énekel, a klasszikus zenék, operaáriák mellett a modern feldolgozású elektronikus klasszikus orosz popzene, a keringők, a románcok és a musical előadásaival is nagy sikereket ért el. Az orosz művészeti akadémián végzett művésznőt Oroszországban a klasszikus és a modern művészetet ötvöző crossover stílus királynőjeként is emlegetik.

Az operaperformansz kísérőzenéjét, amelyben Donizetti Lammermoori Lucia című háromfelvonásos tragikus operájának egy áriarészlete is felcsendül – a legismertebb mozifilmek és szuperprodukciók zenéjét is komponáló, César-díjas zeneszerző, Éric Serra írta.

Mága Zoltán. Fotó: Cabbage House

Mága Zoltán.  (Fotó: Cabbage House)

Mága Zoltán zenekarát, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenakart egy remekmű erejéig Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester, a nemzet művésze vezényli, így a két Prima Primissima-díjas művész közös előadása színesíti majd a gálaestet.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes erdélyi pártfogoltjai közül száz, székely népviseletbe öltözött erdélyi gyermek is bekapcsolódik a több száz fős kórus előadásában felcsendülő magyar Himnusz éneklésébe. A hagyomány folytatásaként a Guinness-rekordok közé bekerült közös koccintás 2017-ben sem marad el: Mága Zoltán ez alkalommal is megvendégeli a közönséget a Juhász Testvérek többszörös díjnyertes vörösborával.

A 9. Budapesti Újévi Koncert közönsége a Mága Zoltán műveit tartalmazó CD-t vehet át ajándékként.