Változtatási tilalmat rendelhet el a testület a Római-parton a parti sávra

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére változtatási tilalmat rendelhet el a Római-parton a parti sávra jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István október 14-i sajtótájékoztatóján arról, hogy a római-parti mobilgát kapcsán egyesek “ingatlanpanamát” emlegetnek, azt közölte: a III. kerületnek is el kell rendelnie a változtatási tilalmat és a fővárosnak is a parti sávra.

“Ha ez létrejön, akkor nyugodtan elfelejtheti mindenki ezt a nagyon ügyesnek látszó, de elég rosszindulatú támadást” – fogalmazott akkor a főpolgármester, rámutatva arra, hogy a tilalom után az érintett területen új építmény nem helyezhető el.

Az óbudai képviselő-testület október 15-én döntött – szintén Tarlós István kezdeményezésére – a változtatási tilalom elrendeléséről.

Tarlós István az általa jegyzett előterjesztésben a fővárosi önkormányzat jóváhagyási körébe tartozó területre javasolja a változtatási tilalom elrendelését a Duna-parti építési szabályzat V. üteme készítésének időszakára, annak hatálybalépésig.