Hollik: tovább erősödött az új egység Magyarországért a népszavazás után

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) arra kéri a kormányt, érkezzen bármilyen támadás is Brüsszel felől, érvényesítse az új egység akaratát, amely a korábban közöltnél is több nemmel szavazót jelent a kvótareferendum előzetes végleges eredménye szerint.

Hollik István a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: tovább erősödött az új egység Magyarországért, a népszavazás előzetes végleges eredménye szerint a korábban közöltnél is több, 3 millió 361 ezer választó mondott nemet a kényszerbetelepítésre, ami az érvényesen voksolók 98,36 százaléka.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.  MTI Fotó: Bruzák Noémi

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A KDNP-s országgyűlési képviselő rámutatott: a rendszerváltás óta egy népszavazáson sem voksoltak ilyen egységesen, egy irányba a választók. Ez egy olyan új, erős egység Magyarországért, amely a kormánynak erős felhatalmazást ad, Brüsszelnek pedig erős üzenetet küld. Több mint 98 százalék egybehangzó akarata, hogy Magyarországon ne legyen kényszerbetelepítés, és ezt az akaratot minden erejükkel érvényesíteni is fogják itthon és az unión belül, Brüsszelben is – ígérte.

Az új egység, amely elutasítja a kényszerbetelepítést, kiáll Magyarország szuverenitása, a magyar családok jövője mellett, ugyanakkor nem a migránsok ellen és nem is az unió ellen van, hanem egy újra erős és sikeres Európáért áll ki, “a mi kultúránkért és a mi biztonságunkért” – hangsúlyozta.

Hozzátette: nincs vesztegetni való idő, hiszen a brüsszeli kvótacsomagon már az utolsó simításokat végzik és fel akarják gyorsítani a betelepítéseket felső korlát nélkül, futószalagon, családegyesítéssel. Jelezte: jövő hétfőn el is kezdődik az európai parlamenti vitája.

Az alaptörvény módosítása a magyar parlament elé szintén e napon kerül, és ez előtt Brüsszelnek is meg kell hajolnia – mondta a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője.

A KDNP-s politikus kérdésre közölte: a két frakció úgy gondolja, a CETA megállapodást mindenképpen a parlament elé kell hozni. Jelezte: várhatóan október 27-én a tagállamok miniszterelnökei aláírják a megállapodást Kanadával, s a kérdés az volt, hogy a ratifikációig Magyarország alkalmazza-e azt.

 

A törvényalkotási bizottság módosító javaslata szerint amíg az Országgyűlés nem ratifikálja, addig az ideiglenes alkalmazások sem lépnek majd életbe. A ratifikáció adott esetben pedig akár többéves folyamat is lehet – jegyezte meg Hollik István.

A távközlési törvény tervezett módosításáról a SIM-kártyák ügyében azt mondta, a részleteket nem ismeri, de megerősítette, a Fidesz és a KDNP minden olyan jogszabályt támogat, ami azt célozza, hogy a magyar emberek biztonságát minél hatékonyabban garantálni lehessen.