Egyre több bejelentés és felvétel, folyik a hajsza a körúti robbantó után

A Teréz körúti robbantással összefüggésben csütörtökig 591 bejelentés érkezett és 34 felvételt töltöttek fel a Belügyminisztérium által létrehozott internetes oldalra a felderítő munkát segítendő - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

A rendőrség honlapján megjelent tájékoztatás szerint tovább folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó után. A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség folyamatosan gyűjti és értékeli az adatokat a szeptember 24-én történt bűncselekménnyel kapcsolatban. Az intenzív munka az általános közbiztonsági helyzetre is kihat – írták.

Rendőrők egy autót vizsgálnak át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnél 2016. szeptember 27-én, ahol szigorított ellenőrzés van a múlt heti budapesti robbanás miatt. A főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szeptember 24-én este robbanás történt, amelyben két rendőr megsérült, az egyik életveszélyesen, a másik súlyosan. A rendőröket kórházban ápolják, az orvosok mindkettőjük állapotát stabilizálták. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A közlemény szerint a nyomozati cselekmények, a rendőri jelenlét során több más bűnöző is rendőrkézre került. A robbantás napja óta, október 5-én éjfélig a rendőrség 1874 embert fogott el, közülük 492-őt érvényben lévő körözés alapján. 1045 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten, további 1066 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő – közölte a kommunikációs szolgálat.

A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy addig 430 bejelentés érkezett a robbantással kapcsolatban az ingyenesen hívható zöld számra, továbbá az elkövető felkutatása érdekében létrehozott oldalra 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel.