Fidesz: A nemzetbiztonsági kabinet vizsgálja ki a SIM-kártyák ügyét!

A fideszes Németh Szilárd arra kérte a kormány nemzetbiztonsági kabinetjét, vizsgálja meg azt az információt, amely szerint terroristák is használhattak magyarországi SIM-kártyákat.

A Magyar Idők szerdai számában írt arról, hogy egy hajléktalan nevére mintegy kétszázezer feltöltős SIM-kártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól, a kártyák egy része pedig a párizsi és a brüsszeli terrorcselekményeket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolhatott.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek és nemzetbiztonságilag rendkívül kockázatosnak nevezte a hírt.
“Biztonsági rés” van a rendszeren, amit meg kell szüntetni – mondta a tömeges kártyavásárlásról a kormánypárti politikus, aki vizsgálatra, majd a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tájékoztatására kérte a nemzetbiztonsági kabinetet.

Németh Szilárd

Hozzátette: magyar bűnelkövetői körök segítették hozzá a terroristákat a SIM-kártyákhoz.

Kifogásolta egyúttal a Magyar Telekom reakcióját, miszerint “nincs azzal kapcsolatban jogszabályi korlátozás, hogy egy ügyfél hány SIM-kártyával rendelkezhet, így ezt a szolgáltatóknak nem is feladatuk vizsgálni”. Németh Szilárd erre annyit mondott: “gratulálok (…), nem tudom elfogadni a Magyar Telekom hozzáállását ehhez a kérdéshez”. Kérdésre megjegyezte: az ügynek fel kellett volna tűnnie, és “minimum egy bejelentést megért volna”, hiszen a szolgáltatóknál vannak az adatok.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint jól látható, hogy a migrációs hullámmal érkeztek a terroristák Magyarországra, akik aztán terrorcselekményeket követtek el Nyugat-Európában. “És gyakorlatilag ezek azt csinálnak itt, amit akarnak, annyit telefonálnak, amennyit akarnak, olyan információt kapnak, amilyet akarnak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy Európában ma 4-5 ezer terrorista is lehet.

Hihetetlen veszélyes ügyről van szó – mondta -, legalább olyan veszélyes, mint a bevándorlók, és velük együtt a terroristák, felső korlát nélküli szétosztására vonatkozó brüsszeli terv.

Kapcsolódó tartalom