Hullát talált szörnyecskék helyett egy Pokémon-vadász

A holttestre Dániában bukkant rá az egyik lelkes felhasználó.

Holttestre bukkant egy férfi Dániában, miközben a kiterjesztett valóságon alapuló Pokémon Go mobiltelefonos applikációval játszott.

Illusztráció. Fotó: Newscom

Illusztráció. Fotó: Newscom

Miközben a virtuális szörnyeket próbálta megtalálni Fyn szigetén, egy szennyvízcsatornában egy felismerhetetlen holttestet talált.
A rendőrség szerint a test már jó ideje ott lehetett, kitéve a szél és az időjárás hatásainak. Sem a nemét, sem a korát nem tudták azonosítani.

A Niantic és a The Pokémon Company alig több mint egy hete dobta piacra a mobiltelefonra letölthető videojátékot, amelyben a játékosoknak zsebszörnyeket, természetfeletti képességekkel rendelkező, kitalált állatokat, figurákat kell megtalálniuk a telefonjuk képernyőjén keresztül. A sikeres “vadászathoz” állandó, valódi helyváltoztatásra van szükség.

Az elmúlt napokban már több gondot okozott a játék a dán rendőrségnek. A játékosok ugyanis gyakran behatolnak magánterületekre, kertekbe, iskolákba vagy építkezésekre. Sőt, a koppenhágai amerikai nagykövetség előtt gyanúsan fel-alá mászkáló játékosok is felkeltették a hatóság figyelmét.