Feketén lehet letölteni a Google Áruházból

Már hónapok óta elérhető kalóz alkalmazás a Google hivatalos áruházában. A letöltők csinos mennyiségű tört applikációhoz és játékhoz jutottak.

Meghuzigálja az oroszlán bajszát az Android Police beszámolója szerint a BlackMart3 nevezetű kalózalkalmazás, amelyet letöltve a túlzottan is vállalkozó kedvű felhasználók mobiljukon egy keretalkalmazáshoz jutnak. Ezzel fizetős játékokat és alkalmazásokat lehet letölteni a BlackMart nevezetű kalóz forrásból. Mint az AppBrain adataiból kiderül május óta ott éktelenkedik a hivatalos áruház közepén a warez: eddig 100 ezernél többen töltötték le.

BlackMart3

Bár kevéssel az AP publikációja után a Google törölte a BlackMart3-at, de egy igencsak hasonszőrűnek tűnő, másik kalózpiacra mutató applikáció, a HAH – Hi App Here cikkünk írásakor simán elérhető volt a Google Áruházban.

HAH

A dolog külön szépsége, hogy szoftveresen is tökéletesen ki tudná szűrni a Google az alkalmazásai közé keveredett warez holmit, mert – hogy félre ne értsük – a fejlesztő neveként az “alkotók” azt tüntették fel, hogy get paid apps free (fizetős alkalmazások ingyen), sőt, a letölthető csomag a nehezen félreérthető “getpaidappsfree” nevet viseli… Talán nyaralni ment a keresőóriás biztonsági részlege.

Természetesen nagy ívben kerülni kell a szoftveróriás valószínűsíthető figyelmetlensége miatt az áruházában elhelyezett feketepiaci appokat, mert még jól megússza a dolgot, aki néhányszáz forintos kiadásokat megspórolandó csak néhány vírust tölt le velük a készülékére.